Filmul „Albă ca Zăpada”, produs de Disney, provoacă o nouă controversă. Albă ca Zăpada nu mai are „pielea albă ca laptele” şi nu mai este salvată de prinţ.foto

Daily Mail a publicat câteva fotografii realizate în timpul filmărilor, care îi înfăţişează pentru prima dată pe Albă ca Zăpada, prinţ şi cei şapte pitici. Controversa se referă la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce priveşte înălţimea, sexul şi etnia.

Imaginile publicate de Daily Mail arată noua Albă ca Zăpada din filmul ce va fi lansat în 2024, inspirat de „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Din povestea originală, însă, a rămas doar titlul. Albă ca Zăpada nu mai are „pielea albă ca laptele”, ci este de origine latino-americană, vor fi toţi cei 7 pitici, dar nu vor mai fi pitici, iar prinţul şi-a pierdut rolul, pentru a arăta că o femeie se poate descurca perfect singură.

Protagonista filmului care urmează să fie lansat anul viitor, Rachel Zegler, a apărat modificările subliniind că basmul „trebuia modernizat”.

Rachel ZeglerDisney a explicat că s-a consultat cu mai mulţi membri ai comunităţii de „pitici” şi a dorit „o abordare nouă a poveştii”. Scenariul a fost scris de Greta Gerwig, regizoarea filmelor „Barbie” şi „Little Women”, o maestră în modernizarea marilor clasici ai trecutului. Chiar dacă prinţul a fost modificat şi el, Albă ca Zăpada se salvează singură şi nu are nevoie de un bărbat pe cal pentru a-şi realiza visele.

Pe de altă parte, nici filmul clasic de animație, lansat de Disney în 1937, nu respectă basmul original cules de frații Grimm în 1812. Și acesta a fost „modernizat” și adaptat astfel încât să poată fi vizionat de copii. Altfel, dacă ar fi respectat linia originală, anumite scene ar fi provocat coșmaruri spectatorilor, iar Albă ca Zăpada ar fi intrat în categoria filmelor horror.

„Albă ca Zăpada” a lui Disney este o versiune cosmetizată a poveștii fraților Grimm, mult mai înspăimântătoare. Creatorii peliculei au evitat anumite detalii sinistre, modernizând povestea din 1812 în acord cu sensibilitățile epocii în care trăia.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.