Finantare de la bugetul de stat pentru Compartimentul de Primiri Urgente Viseu de Sus si Borsa

Finantare de la bugetul de stat pentru Compartimentul de Primiri Urgente Viseu de Sus si Borsa

Miercuri, 10 februarie 2016, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian, a convocat o intalnire cu reprezentantii spitatelor din Borsa si Viseu de Sus pe tema finantarii Compartimentului de Primiri Urgente. Spitalul de Recuperare Borsaviseu

“Pentru importanta acestei decizii, pentru sanatatea oamenilor din respectiv zona, avand in vedere starea spitalelor din Borsa si Viseu, este un castig din punct de vedere financiar care nu trebuie neglijat. Am inteles ca in momentul acesta s-ar putea acoperi si un necesar de medici pe ambele spitale”, a precizat prefectul Anton Rohian.

Pentru a veni in spijinul populatiei din acea zona, solutia ar fi ca medicii de specialitate care fac si garda la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, sa faca garzi si la Spitalul de Recuperare din Borsa.

“Acum, la spitalul Viseu, ca si medici in garda, medici de specialitate, sunt 6. In mod normal, un medic, ca si activitate a lui, ar putea sa acopere 5 garzi, ca atare 6 medici acopera 30 de zile. Deci o unitate ar putea fi acoperitoare. Putem lua in calcul un necesar de medici urgentisti care sa efectueze garzi la Borsa, deoarece nu cred ca va exista posibilitatea de a-si angaja medici in aceste specialitati care sa fie acolo. Atunci trebuie sa ne adaptam si sa venim in sprijinul populatiei cu aceste facilitati”, a declarat Vlad Cristian, managerul Spitalului Orasenesc Viseu de Sus.

Un alt subiect de discutie a fost modul de finantare a celor doua spitale.

“In ceea ce priveste finantarea, CPU Viseu va avea structura inclusiv la Borsa. Personalul de acolo, cu tot ce este, va fi platit prin CPU Viseu. Toata structura va fi CPU Viseu, care va face solicitarea de finantare, inclusiv pentru cheltuiala de personal, medicamente, materiale sanitare, si de la Borsa. Intreg personalul va fi unitar. Veti ramane angajati ai spitalului Borsa si Viseu, banii ii primeste CPU Viseu de Sus ca unitate de sine statatoare si de implementare a programului de urgenta prespitaliceasca, si trimite banii pentru CPU Borsa, pentru cheltuiala de acolo, aceasta fiind singura schimbare”, a subliniat dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Aceasta intalnire a fost convocata de prefectul judetului in urma unei adrese primite de la Secretarul de Stat, Sef al Departamantului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, pentru a stabili care unitate sanitara va prelua rolul de a organiza activitatea compartimentului de primiri urgente. Finantarea va incepe din luna aprilie 2016, pana atunci urmand a se efectua un raport privind cheltuielile necesare.

La sedinta au participat directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures- dr. Rares Pop, managerul Spitalului Orasenesc Viseu de Sus- Vlad Cristian, directorul medical al Spitalului de Recuperare Borsa- dr. Florin Lupascu si asistentul sef al Compartimentului de Primiti Urgente Borsa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.