Firmele de pază și ilegalitățile comise sub ochii indulgenți ai legii

agentÎn Baia Mare avem deja un precendent în ceea ce privește firmele de pază  și faptul că orice ar face nu e prea mult și nici prea strigător la cer, pentru ca cineva să ia măsuri. Trist este că atunci când ne referim la firme de pază și ordine, ne gândim la cei care trebuie să protejeze interesele, bunurile și, de ce nu, viețile noastre. În Baia Mare cineva ar trebui să ia măsuri. Altfel, avem o sumedenie de firme, unele apărute peste noapte, care sug banul public și nu numai.

Fostul UKRO, spre exemplu, s-a transformat in RAID. Asta, după ce UKRO era deja pe tobogan, din punct de vedere financiar și în ceea ce privea datoriile pe care le avea de achitat statului și noul RAID a apărut peste noapte a câștigat licitații și a păstrat obiectivele vechi  și se poate, fiindcă nimeni nu spune nimic.

O altă firmă care ridică semne de întrebare este Sică Guard. Despre care știm că are sediul în Piața Izvoarele și funcționează fără licență pe un anumit segment. Însă controlul efectuat aici nu a descoperit asta  și chiar dacă se descoperea, potrivit reprezentanților de la Ordine Publică, nu se lăsa decât cu o sancțiune. Până ar rezolva mica ilegalitate.

Legăturile între Sică Guard și Raid par a fi aceleași. Niște relații la Doi și-un sfert, despre care nu comentăm acum.

Un simplu search pe Google ne arată că avem încă multe alte firme de pază. Apare Ordis, Real International Security, Alfa Security Group, Quick Security, Spartan Security, Cylex, etc.

Întrebarea este, cum supraviețuiesc atât de multe?  și datorită cui? Cine e în spate și cine le susține? Încercăm să găsim și răspunsurile, în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.