Flavius Nicoară,din Fărcașa, laureat la Gala Naţionala a Excelenţei în Asistenţa Socială

944909_948009598629389_5446481952829600360_n„Ziua Mondială a Asistenţei Sociale”este  sărbătorită, în fiecare an, în a treia zi de marţi a lunii martie.

În această zi, asistenţii sociali din întreaga lume derulează activităţi prin care promovează profesia de asistent social şi îşi fac vizibilă contribuţia la dezvoltarea socială şi economică a familiilor şi a comunităţilor în care lucrează.

Anul acesta, luni 14 martie 2016, la Ateneul Român din Bucureşti  a avut loc Gala Națională a Excelenţei în Asistenţa Socială. În prezența unor personalități ale vieții culturale românești:violonistul Alexandru Tomescu,actrița Daniela Nane,formația Proconsul sau Andreei Marin,prezentatoarea galei,s-au acordat premii la mai multe secțiuni,laureații fiind asistenţi sociali din toată ţara. Pentru cele 18 premii care s-au decernat în cadrul Galei, au fost înregistrate peste 1000 de nominalizări.

Printre asistenții sociali selectați s-a numărat și reprezentantul județului Maramureș. Flavius Nicoară, asistent social în cadrul Primăriei Fărcașa, care a participat la secțiunea „ Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare”

La această secțiune au fost înscriși 90 de asistenți sociali,din toată țara,trierea făcându-se,în prima etapă, prin procedura votului online rămânând în competiție 10% din total,adică 9 persoane După această etapă,departajarea s-a făcut prin analiza portofoliului fiecărui candidat, care cuprindea în afară de CV,recomandări și alte documente relevante privind activitatea de asistenţă socială.

În urma analizării portofoliului  fiecărui candidat au mai rămas în competiţie 3 asistenţi sociali: Flavius Nicoară din Maramureş, alături de reprezentanții județului Botoșani si de cel al municipiului București care au fost invitaţi la Bucureşti, la Ateneul Român, pentru a fi prezenţi la gala de decernare a premiilor.

În final, doamna Andreea Marin a anunțat câștigătorul acestei secțiuni, acesta fiind reprezentantul județului Botoșani.

„Mărturisesc,fără falsă modestie, că am crezut până în ultima clipă că voi fie eu cel  câştigător deoarece, fără să mă laud, cred că în cei aproape 12 ani de când sunt asistent social la Primăria Fărcaşa am activat şi am încercat să mă perfectionez continuu atât prin şcoală cât şi prin implicarea în proiecte care vizează comunitatea. Chiar dacă nu am câștigat mă simt şi eu câştigător.                                                                                                                                              A fost o onoare pentru mine ca în prezenţa a aproape 800 de oameni, în impunătoarea sală a Ateneului Român, asistenti sociali, persoane care susţin asistenţa socială, doamna Andreea Marin care a fost prezentatoarea galei să rostească numele meu şi al comunei Fărcaşa.

Acest lucru mă face mândru că sunt asistent social ,că reprezint cu cinste comunitatea din Fărcaşa, comunitate în care m-am născut ,în care am crescut şi în care mă formez  continuu ca specialist și pe care,prin munca mea, voi încerca mereu să o sprijin”

Chiar dacă nu a fost marele câștigător, Flavius Nicoară merită toate felicitările!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.