Flori de mină în valoare de 20.000 de euro, descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit mai multe flori de mină, în valoare de peste 20.000 de euro, pe care un maramureșean intenționa să le scoată din țară fără a deține documente privind proveniența acestora. Bunurile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar bărbatul este cercetat penal.

În cursul zilei de joi, 31 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și ai Sectorului Poliției de Frontieră Petea au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate. În jurul orei 21.00, au oprit în trafic, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Petea, un autoturism care avea atașată o semiremorcă, ambele vehicule înmatriculate în țara noastră. La volanul mașinii se afla un maramureșean în vârstă de 34 de ani.

Polițiștii de frontieră i-au solicitat conducătorul auto documentele personale și actele mașinii, iar la controlul sumar al vehiculelor au constatat că mașina și semiremorca erau încărcate cu mai multe cutii în care se aflau flori de mină, de diferite dimensiuni. Pentru continuarea verificărilor, mașina și persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

Șoferul a declarat că intenționa să iasă din țară cu florile de mină în mijlocul său de transport pentru a ajunge la o expoziție în Cehia, însă nu a putut prezenta polițiștilor de frontieră documentele privind proveniență bunurilor și nici dovada că acestea nu fac parte din patrimonial cultural național.

Întreaga cantitate de flori de mină – 765 de kilograme – cu o valoare estimată la 20.200 euro, a fost ridicată de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la efectuarea de operațiuni de export ilegal privind protejarea patrimoniului cultural național mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.