Fost ambasador SUA în România, implicat în dosarul Microsoft

Constantin Teodorescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a declarat joi că ambasadorul SUA în România, Nicholas Taubman, l-a vizitat pe ministrul Iuliu Winkler, în 2007, la sediul Ministerului Comunicaţiilor. În cadrul întrevederii, ambasadorul american i-a cerut urgentarea plăţii către Microsoft, susţine Constantin Teodorescu.

Secretarul de stat, Constantin Teodorescu, prezent şi el la întalnire, a precizat că ambasadorul Taubman i-a transmis lui Winkler două chestiuni pe care oficialul american părea că le consideră de maximă importanţă, printre care şi urgentarea plăţilor către Microsoft, scrie infobraila.ro

„Eu nimerindu-mă în minister în perioada respectivă, l-am secondat pe domnul ministru la întâlnire care, pe lângă diverse discuţii, unele legate şi de anumite activităţi ale FBI în cooperare cu Poliţia Română legate de fraude informatice făcute de nişte tineri români, care au pus România în pericolul de a fi „scoasă” din reţeaua de la eBay, a fost amintită problema unei restanţe la plata pe un contract multianual pe care Guvernul României, reprezentat în contract prin SGG, trebuia să-l facă pentru licenţele Microsoft. Ambasadorul a făcut afirmaţia chiar înainte să iasă pe uşă„, a declarat Constantin Teodorescu.

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a recunoscut că Dosarul Microsoft este cel mai important dosar de după Revoluție în care sunt anchetate fapte de corupție.

Sursa : rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.