A fost inaugurat proiectul ”Canalizare cu stație de epurare în orașul Tăuții Măgherăuș, Bușag și Merișor”

statie tauti1A fost inaugurat proiectul ”Canalizare cu stație de epurare în orașul Tăuții Măgherăuș, Bușag și Merișor”

Marți, 31 mai 2016, la Tăuții Măgherăș a fost inaugurat proiectul ”Canalizare cu stație de epurare în orașul Tăuții Măgherăuș, Bușag și Merișor”. Anton Ardelean, primarul orașului Tăuții Măgherăuș a avut invitați de seamă la acest moment important pentru comunitatea locală, printre care s-a aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Proiectul, cu o valoare de 40 de miliarde de lei vechi a fost realizat până la 55 de km de rețea de lucrări și 3000 de racorduri, calculat în echivalența a 8.000 de locuitori/ oră și 40.000 de locuitori în 24 de ora.

Anton Ardelean a explicat că, în cazul orașului Tăuții Măgherăuș trebuie luate în calcul și intreprinderile, fiind vorba despre un sistem de mediu rural. ”Acest proiect a avut patru mame. Am început cu Ministerul Mediului, am continuat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, apoi cu Ministerul Fondurilor Europene și îl vom finaliza cu Ministerul Finanțelor. Fiecare din cele patru ministere a avut aportul său și, cel mai important, la fiecare finanțare și-a adus concursul vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, căruia doresc să îi mulțumesc pe această cale, încă o dată”, a declarat primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean. Edilul a subliniat că, în ceea ce privește cartierul Băița, acesta va fi racordat cu peste 15 km, iar Bozânta cu aproximativ 9 km. Orașul Tăuții Măgherăuș va avea cinci cartiere racordate la stația de epurare. Cartierul Nistru are sistem propriu, iar în cartierul Ulmoasa, datorită așezării geografice, acest lucru nu este posibil. ”Acest proiect, prin modernitatea lui, a produs și două moto auto combinate (acele consacrate vidanjoare vome, care deservesc rețelele de canalizare). Noul sistem a traversat râul Băița și Nistru pe ambele părți, a traversat Drumul European și calea ferată și sunt fericit că, acum, am intrat în perioada de probe. Cei din zona industrială Aeroport și Bușag se racordează în aceste zile la rețeaua de canalizare. Vorbim despre o stație modernă, cu telecomandă eletronică. Rețeaua se află în perioada de probe și este supravegheată de operatorul unic Vital, urmând să fie predată acestuia. După o execuție de șapte ani, cetățenii din Tăuții Măgherăuș vor avea condiții reale de civilizație și confort”, a precizat primarul Anton Ardelean.

statie tautiGabriel Zetea: ”Anton Ardelean este unul dintre campionii administrației publice din județul Maramureș”

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea are doar cuvinte de laudă la adresa realizărilor primarului din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean.” Fără exagerare, Anton Ardelean este unul dintre campionii administrației publice din județul Maramureș, luând în considerare unul dintre cele mai importante domenii de interes ale maramureșenilor: atragerea de investitori pentru ca maramureșenii să beneficieze de locuri de muncă mai bine plătite. Investițiile din ultimii ani din Tăuții Măgherăuș și cele șapte sate aparținătoare, în valoare de zeci de milioane de euro, nu fac decât să continue aceste politici locale de succes: creșterea satisfacției sociale a locuitorilor și investițiile în infrastructură, pentru ca locuitorii orașului să beneficieze de facilități europene. Astfel, în Tăuții Măgherăuș, gradul de confort al cetățenilor depășește de multe ori standardul de viață al băimărenilor. Asta înseamnă să fie un edil implicat și care lucrează în folosul oamenilor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Mai mare GOGOMANIE ca asta nici ca am auzit! Poate bloca intelectul oricarui inginer! 8000 de locuitori pe ora pana la 40.000 loc pe ora CAPACITATEA DE EPURARE(indicatori stiintifico-fantastici; poate se vor preda la noii studenti, viitorii INGINERI), 3000 de racorduri la 1200 de FUMURI. PE CE LUME TRAITI? Cei care vor exploata GOGORITA de ce nu au fost chemati la receptie? Va voi tine la curent odata cu testele efectuate in perioada de garantie.

  2. Iti sta mintea in loc cand vezi ce indicatori au: 8.000 de loc/ora, 40.000 loc/ 24 ore, 3.000 de racorduri la 1.200 de case. Ce debite au, ce incarcari, ce personal de exploatare au, stiind ca orasul Tautii Magheraus creaza socitatii VITAL pierderi de peste 80.000 lei/an. Asteptam sa fim chemati cand Statia intra in parametri proiectati. Ingineri sc VITAL sa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.