Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, reținut într-un dosar de trafic de influență

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut marți într-un dosar de presupus trafic de influență, a anunțat o sursă judiciară, relatează AFP.

Sarkozy a sosit marți dimineața la birourile brigăzii anticorupție, unde urma să fie audiat.

O mașină neagră cu geamuri fumurii, în care se afla fostul șef al statului în perioada 2007-2012, a sosit la sediul direcției centrale a poliției judiciare la Nanterre, în suburbia Parisului.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă fostul președinte a încercat să obțină informații de la un înalt magistrat privind o investigație care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost reținut luni în acest presupus caz de trafic de influență și încălcare a secretului de instrucție. Thierry Herzog a fost reținut pentru a fi interogat de biroul anticorupție al poliției judiciare. Doi înalți magistrați francezi au fost de asemenea reținuți luni.

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către parchetul național financiar, anchetatorii vor astfel să afle dacă Nicolas Sarkozy a fost informat în mod ilegal în legătură cu punerea sa sub ascultare.

Relansarea acestei afaceri judiciare survine în contextul în care Nicolas Sarkozy este tot mai des citat în Franța pentru o revenire în politică prin preluarea din nou a conducerii partidului său de dreapta (UMP), intrat într-o criză fără precedent din cauza unui scandal privind o serie de facturi false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.