FOTO: Casa Share. O locuință nouă construită cu ajutorul Facebook

casa2Au primit o casă mai frumoasă chiar decât în visele lor. Un tată cu șase copii s-a mutat într-o locuinţă construită cu ajutorul Facebook. Un bărbat din Iaşi a povestit pe reţeaua de socializare cum se străduieşte tatăl să-şi crească singur copiii, iar două luni mai târziu a reuşit să le dea cheia noii lor case. Materialele de construcţie şi mâna de lucru au fost rezultatul donațiilor pe care le-au făcut români din toată ţara.

Totul este nou. De la zero pornit. Haine noi. Aşa arată acum casa în care va locui familia Răuţu. În urmă cu două luni, tatăl şi cei șase copii nu sperau nici măcar să aibă o sobă care să-i încălzească pe timpul iernii. Impresionat de condiţiile precare în care trăia această familie, Bogdan Tănasă a decis să încerce să schimbe ceva.

„Vreau să le mulţumesc tuturor prietenilor mei care m-au susţinut pe mine în nebunia asta. Mulţi nu mi-au dat şansa să termin. După cum vedeţi, totul este nou şi gata. Deci chiar se poate”, spune Bogdan Tănasă, iniţiatorul campaniei.

casa1Cei şase fraţi, cu vârste între 5 şi 16 ani, au fost în vacanţă la munte. La întoarcere au primit fiecare câte o cheie. Cheia de la noua lor casă.

Familia a făcut un tur al casei, după care s-a aşezat la masă. Cu două camere, o bucătărie şi o baie, noua casă a fost construită cu ajutorul unei campanii organizate pe Facebook.

„Foarte frumoasă! Ce vedeam înainte în filme, acum am eu în casă”, spune Vasile Răuțu, tatăl.

„Am văzut camera, îmi place foarte mult”, mărturisește Marian, unul dintre copii.

casaLa campania online au participat români din toată ţara. Irina a venit special din Baia Mare să vadă reacţia celor mici.

„Nu am rămas cu mâinile în sân să stau să văd aceşti copilaşi în situaţia în care trăiau. Aşa că nu am stat mult pe gânduri, am întrebat dacă pot să-i pictez camera de la Casa Share”, a povestit Irina Doce Condrat.

Chiar dacă au văzut cum s-a muncit zi de zi, vecinilor nu le vine să creadă realizarea câtorva oameni.

„E frumoasă! E faină! Au făcut ca lumea! Faţă de cum era, casa pe care a avut-o… Greu a fost pentru ei” – așa sună impresiile vecinilor.

Iniţiatorul campaniei Casa Share spune că nu se va opri aici. El promite că va continua să fie alături de familie. Şi-a luat răspunderea să plătească factura la curent şi să îl ducă pe cel mai mic băiat al familiei, de cinci ani, la logoped.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.