Frig de crapă pietrele în Maramureş. Vezi unde temperatura a atins pragul de -32 de grade in județ

Frig de crapă pietrele în Maramureş. Vezi unde temperatura a atins pragul de -32 de grade in județ

Trafic rutier in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si uscat, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde stratul de zapada framantata masoara pana la 1 cm. S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 7 utilaje si s-au imprastiat 41 tone de material antiderapant.

S-a lucrat cu freza pentru largrea tronsoanelor de drum in zonele montane, Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si partial umed. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 27 de utilaje si s-au raspandit 48 tone de material antiderapant. S-au efectuat lucrari pentru largirea partii carosabile Cerul partial acoperit in zona de munte si senin in rest. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul sufla slab, la moderat, cu intensificari temporare in zona inalta de munte.

Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasa dimineata la Targu Lapus -20 grade Celsius. Stratul de zapada masura pana la 55 cm la statia meteo Iezer, 43 cm in Pasul Gutai, 40 cm la Baiut, 39 cm la Cavnic, 30 cm in Baia Borsa, 29 cm la Poiana Borsa, 25 cm la Targu Lapus, 17 cm la Ocna Sugatag, Baia Mare si la Sighetu Marmatiei. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheata pe cursul raurilor Tisa, Iza, Mara si Lapus. Vremea va fi astazi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea.

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, spulberand zapada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si -5 grade, iar cele minime intre -18 si -14 grade, izolat mai coborate pana spre -20 de grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura. Indicele de racire (IR) a atins pragul de -32 de grade la stația meteo Iezer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.