Fructul care protejează vasele de sânge şi luptă împotriva îmbătrânirii

Disponibile pe toată perioada sezonului cald, prunele au numeroase beneficii pentru sănătate, iar medicii spun că sunt adevărate medicamente.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Pe lângă faptul că sunt gustoase, prunele uscate au foarte multe proprietăți: stimulează organismul, previn bolile degenerative şi reduc şi previn riscul de cancer de colon.

Oamenii de ştiinţă susţin că prunele sunt adevărate medicamente, datorită beneficiilor multiple pe care le au pentru organismul nostru.

Pe lângă gustul delicios, prunele conțin fier, calciu, potasiu, seleniu, vitamina A, vitamina B și vitamina C și au efecte miraculoase asupra sănătății.

De asemenea, prunele sunt şi sursă şi excelentă de antioxidanți, fiind gata să lupte împotriva îmbătrânirii celulelor.

Prunele reduc şi previn cancerul de colon

Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer.

De asemenea, o cercetare desfășurată de oamenii de știință de la Texas A&M, prezentată în 2015 la conferința de biologie experimentală, care a avut loc în Boston, a scos în evidență faptul că prunele uscate, dacă sunt consumate în mod regulat, pot să reducă riscul de apariție a cancerului la colon.

Autorul studiului Dr. Nancy Turner explică:

„Ca rezultat al studiului nostru am putut să dezvăluim că prunele uscate promovează retenția bacteriilor benefice în întreg colonul, ceea ce poate să reducă riscul de apariție a cancerului la colon”.

Un alt studiu realizat de Universitatea Texas A&M și Universitatea din Carolina de Nord arată că un consum de prune poate influența microbiomul intestinal, reducând astfel riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

Prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii

Antioxidanții neutralizează agenții de îmbătrânire şi ajută la menţinerea pielii cât mai tinere. Cu cât prunele sunt mai închise la culoare, cu atat au mai mulţi antioxidanți.

Tot datorită antioxidanților, prunele uscate se dovedesc a fi aliați de încredere pentru frumuseţe, deoarece contribuie la sporirea producției de colagen, substanța responsabilă pentru menținerea elasticității pielii.

Specialiştii ne sugerează şi în acelaşi timp ne garantează, că pentru a beneficia de aceste efecte, este recomandat să consumăm 3-4 prune pe zi, atât proaspete, cât şi uscate.

Prunele uscate previn bolile de inimă

Cercetătorii confirmă că prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi cele cardiace.

Ele ajută inima să funcționeze corect şi întăresc pereţii vaselor sangvine, ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sânge, de arteroscleroză, embolii pulmonare ori de anevrisme cerebrale.

Un studiu publicat în Arhivele de Medicină Internă arată că un consum ridicat de alimente bogate in fibre, precum prunele uscate, ajută la prevenirea bolilor de inima.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 19 ani şi a inclus 10.000 de participanţi americani.

Prunele uscate sunt o bună sursa de potasiu, mineral esential pentru menţinerea unei presiuni sanguine normale şi a bunei funcţionării a inimii, lucru demonstrat de numeroase studii, potrivit eva.ro.

Prunele uscate stimulează memoria, previne diabetul, tratează constipatia şi îmbunăţesc digestia, combat anemia şi sunt benefice pentru oase.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.