Frunzele de varză absorb toate bolile din organism – Iată care sunt cele mai eficiente tratamentele externe cu varză

Frunzele de varză sunt un minunat remediu natural care are nenumărate utilizări curative. De exemplu, dacă vă loviți și zona afectată începe să se umfle, aplicați o frunză de varză proaspătă pe ea și puneți deasupra frunzei un bandaj. Compresa se ține pe locul afectat toată noaptea iar până dimineața sucurile frunzei vor fi absorbite în corpul dvs. De asemenea, veți simți imediat efectul său benefic.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Frunzele de varză ajută și în cazul problemelor tiroidiene sau în cazul durerilor de cap. Puneți frunzele pe tâmple și vârful capului și puneți-vă o pălărie. Pentru varice, aplicați frunzele pe locurile afectate, acoperiți cu bandaj. Notă: dacă simțiți o senzație de arsură, îndepărtați imediat compresa!

Pentru tratamentele externe, se folosesc, în general, cataplasmele. Acestea se aplică astfel: foile de varză se zdrobesc pe o suprafață de lemn și se pun direct pe locul afectat, și se vor înfășura cu un tifon subțire, astfel încât să nu cadă, timp de 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer.

Cele mai eficiente tratamentele externe cu varză împotriva:

  • cancerului de piele –  zilnic, se pune pe zona afectată o cataplasmă din frunze de varză proaspăt zdrobite, apoi se aplică deasupra o folie de plastic, care se fixează cu bandaj, timp de 4-6 ore.
  • entorselor și luxațiilor – pe zona afectată se pun frunze de varză bine zdrobite și se fixează cu un bandaj, timp de 4 ore zilnic. Recomandat este ca, în primele 2 zile de la producerea accidentului, să se pună deasupra cataplasmei și pungi cu cuburi de gheață, astfel, timpul de refacere a ligamentelor se scurtează, durerile se atenuează iar pungile cu lichid sinovial care se formează sunt mult mai mici.
  • arsurilor de gravitate mică și medie – în acest caz se fac spălături și se pun comprese timp de 15 minute, câte 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varză. Astfel, datoriă efectelor antiinfecțioase și cicatrizante ale verzei, rănile se vor vindeca mai repede, iar cicatricile vor fi mai reduse. De asemenea, această metodă previne și formarea cicatricelor cheloide.
  • rănilor care se vindecă greu – zilnic se pun comprese cu suc de varză, care se țin timp de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer, cel puțin o oră. Ca și în cazul arsurilor, procesul de vindecare este accelerat, riscul de infecție scade iar semnele care rămân după vindecare sunt reduse semnificativ.
  • eczemelor infecțioase, infecțiile fungice (parnațiu) – pe zona afectată se pune o cataplasmă din frunze de varză proaspăt zdrobite, apoi se aplică deasupra o folie de plastic, care se fixează cu bandaj, timp de 4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer, neacoperită, pt cel puțiin o oră. Procedeul se repetă până la vindecare.
  • durerilor reumatice, gutei – pe zona afectată se pun frunze de varză bine zdrobite, pentru cel puțin 2 ore, dimineața și seara. Concomitent, se poate face și o cură internă cu varză, consumându-se câte 1-2 pahare de suc proaspăt de varză pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauză.
  • astmului – se pun comprese din frunze mari pe piept și pe partea superioară a abdomenului, dimineața și seara, pentru 2-4 ore.
  • nevralgiilor – compresele se aplică pe zona dureroasă.

Pentru tratamentele externe se folosește varza care are frunzele cât mai groase și verzi, deoarece acestea sunt mai bogate în suc. Frunzele se spală bine înainte de a fi folosite. În momentul în care frunza începe să-și schimbe culoarea, se îndepărtează imediat.

Proprietăți curative

Frunzele de varză ajută în caz de cefalee, insomnie, la vindecarea rapidă a rănilor și arsurilor superficiale, sunt un instrument excelent pentru întărirea corpului, ajută în caz de boli reumatice, radiculită și boli guturoase. Se pot folosi și ca comprese analgezice și pentru a accelera peristaltismul intestinului, pentru a scăpa de toxinele acumulate în sistemul digestiv, pentru tratamentul glandei tiroide. De asemenea, sunt foarte benefice și pentru boli de rinichi și diabet.

Varza conține substanțe antiinflamatoare și antimicrobiene. Conține și vitamina B unică, care ajută la tratarea ulcerului gastric și duodenal. Varza favorizează și vindecarea oaselor și creșterea părului, este un remediu natural suplimentar pentru constipație, colită, infecții intestinale, tuberculoză, obezitate, boli hepatice, nisip și pietre în sistemul urinar și pentru scleroză cardiacă.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.