Furt comis în tren, clarificat de poliţişti

Ieri, 12 februarie, poliţiştii Biroului Transporturi au fost sesizaţi cu privire la un furt comis în trenul de călători care circula pe relaţia Jibou – Baia Mare. Şeful şi conductorul trenului au reclamat că au rămas fără o geantă, un rucsac dar şi alte bunuri, după ce persoane necunoscute le-au sustras din compartimentul de serviciu.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție TF Baia Mare au demarat activităţile de cercetare şi investigare, reușind să identifice un tânăr de 30 de ani din judeţul Gorj şi o sălăjeancă de 32 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Aceştia au fost depistaţi de poliţişti pe bulevardul Traian din Baia Mare.

Datorită valorii mici a prejudiciului, persoanele vătămate nu au depus plângere. Sunt multe astfel de cazuri în care, după ce îşi recuperează bunurile, victimele unui furt nu mai formulează plângere. Conform Codului Penal furturile săvârşite între membrii de familie, de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

În celelalte cazuri de furt, împăcarea înlătură răspunderea penală, iar cei care comit astfel de fapte nu pot fi traşi la răspundere.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.