Furtuna Pia, ameninţare iminentă pentru România: va lovi cu forţa unui uragan!

Într-un context tensionat, furtuna Pia se apropie rapid de România, aducând cu ea forța devastatoare a unui uragan, potrivit meteorologilor. Cunoscută și sub numele de „Zoltan” în Germania și „Pia” în alte țări, această furtună este considerată una dintre cele mai puternice din apropierea sărbătorilor de Crăciun.

Furtuna Pia, ameninţare iminentă pentru România. Administrațiile de Meteorologie din mai multe țări europene au emis deja alerte, iar Coduri Portocalii și Roșii de vreme extremă au fost implementate în țări precum Danemarca, Germania, Slovacia și Elveția. Olanda se confruntă cu avertizări de inundații, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia și Estonia se pregătesc pentru vânturi puternice conform avertizărilor cod galben.

România nu este ferită de impactul acestei furtuni, mai ales în regiunile vestice, centrale și nordice, unde se așteaptă vânturi puternice, lapoviță și ninsori. Zona de munte este expusă riscului unui viscol intens, iar meteorologii avertizează că furtuna Pia va atinge țara în perioada 21-22 decembrie 2023, cu rafale de vânt ce pot atinge viteze de până la 130 km/h.

Pe lângă amenințarea adusă de furtună, un fenomen meteorologic spectaculos a captat atenția locuitorilor din județul Argeș. Norii rari și fascinanți, denumiți de experți „OZN”, au fost observați pe cerul din Câmpulung Muscel și Câmpina, stârnind curiozitatea și îngrijorarea comunității. Norii lenticulari, așa cum îi descriu specialiștii, sunt formațiuni de altitudine medie, grupate în diverse configurații și culori, ce apar în urma întâlnirii unui curent de aer rece cu o formă de relief sau cu aer mai cald în ascensiune. Deși spectaculoși, acești nori nu produc precipitații.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.