Furtuni violente în mai multe zone. Vânt puternic şi ploi torenţiale!

După zile caniculare, furtunile fac prăpăd în mai multe zone din ţară. De altfel, meteorologii au anunţat că de vineri vremea se va schimba. Valul de caniculă de astăzi va fi înlocuit de ploi şi vijleii. Dacă joi temperaturile au ajuns până la 37 de grade în sud şi în est, vineri, vor fi chiar şi cu 12 grade mai puţin.

>La Suceava o vijelie a rupt crengile copacilor, a plouat torenţial şi s-au semnalat probleme în trafic. Autoturismele nu au mai putut înainta şi au fost nevoite să tragă pe dreapta.

Dezastru a fost şi la Deva unde mai multe acoperişuri au fost smulse de vijelie. Acolo, mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşinile parcate, trei dintre ele au fost grav avariate. Echipajele de pompieri au intervenit. Zonele cele mai afectate din ţară sunt centrul, estul şi zonele de munte.

PROGNOZA METEO. VINERI. Temperaturile vor scădea şi în sud şi in est, astfel că, la scara întregii ţări, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. În jumătatea de sud-est a ţării, mai ales pe parcursul zilei cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse, tunete şi fulgere. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, la munte. Doar pe alocuri vantul sufla mai alert. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi în jurul a 32 de grade în Oltenia.

PROGNOZA METEO. SÂMBĂTĂ. Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil în nord-estul ţării şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile nord-estice şi de sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade in nordul mo moldovei si in depresiuni 32 de grade in sudul Olteniei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.