Furturi si distrugeri de culturi agricole provocate de romi

romiIn cadrul sedintei cu secretarii judetului Maramures ce s-a desfasurat luni,  la Institutia Prefectului Judetul Maramures a fost dezbatuta si problema distrugerilor si furturilor de culturi provocate in unele localitati de cetatenii de etnie roma. Prefectul judetului Anton Rohian a solicitat discutarea acestui subiect, urmare a numeroaselor sesizari sosite in ultima vreme pe adresa Prefecturii. Fermierii din localitati precum Recea, Coroieni, Coltau, sau Satulung s-au plans conducerii judetului de pagubele insemnate si nerecuperate de ani de zile pe care le produc romii. Prezenti la intalnire, primarii acestor localitati au solicitat prefectului discutii mai ample pe acest subiect, astfel ca acestia, alaturi de prefectul Anton Rohian, de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi , ai Inspectoratului Judetean de Politie si cei ai Directiei Sanitar Veterinare Maramures au continuat dezbaterile intr-o alta sala de sedinta a Prefecturii.
Primarii localitatilor amintite s-au aratat extrem de ingrijorati de cresterea numarului cetatenilor de etnie roma care se stabilesc pe raza localitatilor lor si, implicit de furturile pe care le comit, cu preponderenta pe parcursul noptii. Din aceasta cauza unii cetateni au renuntat la cultivarea terenurilor agricole, sau se gandesc chiar sa se mute din acele localitati. Printre solutiile propuse de autoritatile locale se numara montarea de camere video in zona in care locuiesc romii, intensificarea controalelor in zonele respective prin organizarea de patrule mixte, verificarea actelor de provenienta a cailor pe care ii au romii si luarea unor masuri ferme in cazul celor prinsi in flagrant, ori pe drumurile publice avand marfa nejustificata.
Prefectul a solicitat implicare totala din partea factorilor responsabili: ” Doresc sa ne implicam la modul concret, nu de fatada. Vreau rezultate! Va asigur ca stoparea acestei probleme este o preocupare a Institutiei Prefectului. Am avut sesizari din partea unor cetateni care au fost amenintati si chiar agresati de romi. Pana la urma trebuie sa gasim o solutie sa convietuim la modul civilizat. ” – a mentionat prefectul Anton Rohian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.