Gabriel Oprea, PREMIER?

premierAcuzația că DNA ar lucra pentru Iohannis și PNL e contrazisă de realitatea politică. Prin punerea lui Ponta sub acuzare, DNA nu i-a ajutat deloc pe Iohannis și liberali. Ba dimpotrivă, le-a băgat mortul în casă. Adică guvernarea minoritară, impotentă, plină de nerealizări, compromisuri, blocaje și asocieri toxice.

Klaus Iohannis are de ales între a desemna un premier pesedist și un premier care să guverneze minoritar și a cărui activitate să fie blocată de majoritatea parlamentară.

Și totuși există o variantă care să mulțumească pe toată lumea. Mai puțin pe Ponta.

Camera Deputaților încuviințează începerea urmăririi penale pentru faptele incriminate lui Ponta din poziția de ministru. După încuviințare, știind că va fi suspendat, Ponta își dă demisia. Sau și-o poate da după ce e suspemdat dar n-are rost să aștepte suspendarea.

După consultări cu partidele, Klaus Iohannis ajunge la concluzia că majoritatea nu se poate schimba. PNL și Predoiu declară public că nu au majoritatea și că în aceste condiții nu pot forma guvernul și nu-și pot aplica programul de guvernare.

Pemtru stabilitate, partidele împreună cu Iohannis decid că e mai bine ca actualul guverm să rămînă în funcție. La urma urmei, doar Ponta are probleme, majoritatea nu s-a schimbat, guvernul nu a pierdut încrederea Parlamentului. Klaus Iohannis îl desemnează pe Gabriel Oprea în locul lui Ponta. Acesta e votat de Parlament și nu schimbă programul de guvernare și nici componența guvernului.

Toată lumea, cu două excepții, e fericită. Excepțiile sînt Șova și Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.