Gabriel Valer Zetea, candidat la președinția Consiliului Județean Maramureș, transmite un mesaj de apreciere pentru proiectul de modernizare a sistemului de canalizare în comuna Bârsana

Gabriel Valer Zetea, candidat la președinția Consiliului Județean Maramureș, transmite un mesaj de apreciere pentru proiectul de modernizare a sistemului de canalizare în comuna Bârsana.

Implementarea unui sistem de canalizare la standarde europene în comuna Bârsana a fost un obiectiv de importanță majoră pentru comunitate, atât pentru operatorii economici, cât și pentru locuitorii și instituțiile locale. După parcurgerea tuturor etapelor necesare, inclusiv obținerea aproburilor și avizelor necesare, în data de 16 ianuarie 2024 a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 22 de milioane de lei în cadrul Programului Național ”Anghel Saligny”, cu Ministerul Dezvoltării.

Primarul Teodor Ștefanca a semnat ordinul de începere a lucrărilor în data de 2 aprilie, demarând astfel proiectul privind înființarea rețelei de canalizare și stației de epurare în comuna Bârsana. În prima etapă a proiectului sunt planificate lucrări de pe întregul Drum Județean, de la intrarea în localitatea Nănești și până la ieșirea din Bârsana, precum și instalarea stației de epurare și a celei de pompare.

În etapa a doua, este pregătit un proiect de extindere a rețelei de canalizare, urmând ca după obținerea contractului de finanțare să fie realizat întregul sistem de canalizare, care va avea o lungime totală de 44 de kilometri. Comuna Bârsana va beneficia astfel de unul dintre cele mai extinse și moderne sisteme de canalizare din mediul rural din Maramureș.

Teodor Ștefanca este apreciat pentru eforturile sale în implementarea acestui proiect de importanță vitală pentru comunitatea din Bârsana. Candidatul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, exprimă încrederea că primarul Ștefanca va continua să aducă beneficii comunității și îi solicită sprijinul alegătorilor pentru un vot de continuitate în Bârsana la alegerile din 9 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.