Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Contract de peste 10 milioane de euro din PNRR pentru dotarea unităților de învățământ din Baia Mare

Guvernul condus de președintele PSD Marcel Ciolacu își onorează angajamentul de a face o prioritate de prim-rang din educația tinerelor generații și își asumă un demers major, menit să îndrepte deficiențele și lipsurile din Educație din ultimii 30 de ani. Miercuri, 26 iulie 2023 la Guvernul României a avut loc ceremonia de semnare a celor peste 2.500 de contracte pe PNRR, în sumă de aproximativ 1 miliard de euro, care sunt menite să asigure învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor din România. Au fost prezenți la acest moment extrem de important pentru România și primarii din orașele reședință de județ, municipiul Baia Mare fiind reprezentat de primarul social-democrat Cătălin Cherecheș. Parteneriatul politic și administrativ pe care PSD l-a încheiat cu primarul din Baia Mare cu aproximativ o lună în urmă prinde contur și are deja rezultate concrete pentru băimăreni.

Primarul Cătălin Cherecheș a semnat pentru Baia Mare proiectul cu finanțare europeană ”Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar – Ecosistem Digital de educatie si formare în Municipiul Baia Mare. Data limită de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2024 iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 50.103.141,44 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 42.070.880,20 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 7.993.467,24 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 38.794,00 lei. În cadrul acestui proiect vor fi asigurate echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ băimărene, dotări pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare, vor fi echipate laboratoarele informatice din școlile de educație și formare profesională dar și atelierele de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic din Baia Mare.

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că că Partidul Social-Democrat lucrează, de fiecare dată, cu oameni din administrațiile locale, miza cea mai importantă fiind de a aduce alături persoane apreciate de către comunități, profesioniști care dezvoltă comunitățile în care trăiesc. ”În acest parteneriat încheiat între primarul Cătălin Chereches și PSD Maramureș nu urmărim doar rezultate politice, ci în special realizări concretizate în proiecte pentru comunitate, bani europeni și o viață mai bună pentru băimăreni. După investițiile pe care dorim să le aducem la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” finanțarea vine, de această dată, pentru dotarea unităților de învățământ din Baia Mare iar suma este una consistentă, vorbind de aproape 10 milioane de euro. Toți copiii României au dreptul la șanse egale de educație, au nevoie de școli dotate și dascăli dedicați. Mă bucur că sunt bani pentru dotarea școlilor, că avem noi legi ale educației, că există voința politică pentru a acorda respectul social cuvenit dascălilor, inclusiv prin salarii mai mari, lucru deja asumat de Guvern”, a subliniat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.