Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a vizitat mai multe obiective importante din Maramureș

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a vizitat mai multe obiective importante din Maramureș

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii s-a aflat în Maramureș luni, 12 septembrie, agenda vizitei de lucru fiind una extrem de încărcată. Acesta a fost însoțit, pe tot parcursul vizitei, de către deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș și vicepreședinte al formațiunii la nivel național, dar și de parlamentarii de Maramureș Sorin Vlașin și Gheorghe Șimon.

Încă de la prima ora a dimineții, demnitarul a fost primit în biroul Preasfințitului Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, unde au discutat aspecte concrete cu privire la o serie de lăcașuri de cult din județul nostru. Următoarea oprire a fost la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare, ministrului fiindu-i prezentate investițiile realizate până în prezent.

De la catedrală, delegația oficială s-a îndreptat spre Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din municipiul nostru unde au fost vizitate sălile destinate lecturii, locurile dedicate activităților practice pentru elevii din județ iar la final, ministrul Romașcanu a primit un permis de bibliotecă care i-a fost realizat pe loc.

Din Baia Mare, ministrul Culturii și parlamentarii de Maramureș s-au deplasat la Centrul Cultural Pastoral ”Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, o clădire monument emblematică care a fost reabilitată recent și unde demnitarul a stat de vorbă și cu reprezentanții mass-media, dar și cu autoritățile locale din cel de-al doilea municipiu al Maramureșului. Ultima oprire a fost la Seini, aici unde a avut loc evenimentul de închidere al proiectului ”Cultura în oglindă – Restaurarea Casei Bay”.

Gabriel Zetea: Proiectul ”Cultura în oglindă” reprezintă legătura între două orașe surori: Seini (RO) și Kalush (UKR)

”Sunt mândru să fiu seinean și mă mândresc cu faptul că orașul meu de suflet este înfrățit cu orașul Kalush din Regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, realizând împreună proiectul ”Cultura în oglindă”. Legătura strânsă între Seini (Maramureș) și Kalush (Ivano-Frankivsk) este subliniată încă o dată prin realizarea acestui proiect care a dus la înființarea de centre multiculturale în cele două orașe, iar prietenia care ne unește depășește barierele timpului și granițele țării făcând legătura între trecut, prezent și viitor. Aduc sincere felicitări primarului orașului Seini, Tulbure Gabriela Florica pentru încă un proiect finalizat cu succes, care a dus la adâncirea relațiilor existente între comunitatea din Seini și cea din Kalush, precum și la promovarea turismului și a cooperării transfrontaliere într-un mod sustenabil din punct de vedere social și economic, plecând de la dragostea pentru folclor și grija comună pentru conservarea patrimoniului istoric și cultural. Îi mulțumesc ministrului Culturii, Lucian Romașcanu că ne-a fost alături luni, 12 septembrie, pe parcursul întregii zile, vizitând mai multe obiective importante din Maramureș, iar aprecierile sale ne onorează și ne determină să fim tot mai buni și în continuare”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.