Gabriel Valer Zetea: Vlad Hotea, cel mai harnic gospodar cinstit la ”Tânjaua Hotenarilor”!

Vlad Hotea, cel mai harnic gospodar cinstit la ”Tânjaua Hotenarilor”!
Îl felicit din tot sufletul pe Ioan Oanea, primarul din Ocna Șugatag pentru organizarea extraordinară a celei de-a 54-a ediții a sărbătorii „Tânjaua hotenarilor”. Acest eveniment tradițional care celebrează primul gospodar ieșit la arat l-a avut de această dată, în prim plan. pe Vlad Hotea. Acțiunea câmpenească a adunat împreună atât comunitatea locală, cât și numerosi turiști și maramureșeni veniți să participe la această festivitate plină de culoare și bucurie. „Tânjaua hotenarilor” care se organizează anual în a doua duminică din luna mai nu este doar o sărbătoare ci și o recunoaștere a muncii asidue, unde cel mai harnic om din sat este ales de Sfatul Bătrânilor.
Este o zi în care datinile și obiceiurile noastre revin la viață, reînnoind legătura noastră cu trecutul agrar al comunității. Sub îndrumarea eficientă a primarului Ioan Oanea, sărbătoarea a fost o demonstrație de organizare exemplară care a subliniat încă o dată bogăția culturală a Maramureșului și a arătat importanța păstrării și promovării tradițiile noastre autentice.
Îi mulțumesc lui Ioan Oanea pentru devotamentul și pasiunea cu care susține aceste valori și pentru felul în care menține „Tânjaua hotenarilor” un punct de întâlnire important pentru toți cei care prețuiesc și celebrează moștenirea culturală a regiunii noastre. Felicitări, tuturor celor implicați în această acțiune impresionantă! Îmi doresc ca „Tânjaua hotenarilor” să continue să fie o sursă de inspirație și mândrie pentru comuna Ocna Șugatag și pentru întregul Maramureș. Aștept cu nerăbdare edițiile viitoare și asigur administrația locală de întregul meu sprijin și al viitorului Consiliu Județean pentru continuarea acestei frumoase tradiții.
CMF: 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.