Gabriel Zetea: „Consiliul Județean acordă ajutor financiar locuitorilor din Ucraina, un gest ce trebuie sa fie exemplu”

intalnire ucrainieni1

Gabriel Zetea: Consiliul Județean acordă un ajutor financiar locuitorilor din Ucraina aflați în zona de conflict”

Zilele trecute, la Instituția Prefectului Maramureș a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Administraţiei de Stat ai Regiunii Ivano-Frankivsk, discuție la care a participat și vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

La întâlnirea desfășurată în cabinetul prefectului de Maramureș, Anton Rohian au fost prezenți Besarab Serhyi – prim-vicepreşedinte al Administraţiei de Stat al Regiunii Ivano-Frankivsk, Vyshyvaniuk Vasyl – consul onorific al Ungariei în Ucraina în regiunea Ivano-Frankivsk, Ostrovskyi Roman – şeful Agenţiei de Stat Anticorupţie (regiunea Ivano-Frankivsk) si Nicolai Mesaroş – consilier pentru Relaţii Externe cu România din partea Administraţiei de Stat al Regiunii Ivano-Frankivsk.

Principalele teme dezbătute au privit colaborarea economică dintre judeţul Maramureş şi regiunea Ivano-Frankivsk, cooperarea în vederea realizării podului rutier peste Tisa, dar s-au dezbătut și proiecte comune privind protecţie a mediului, precum și sănătate si învăţământ în zona de frontieră romano-ucraineană.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean: ”Gestul nostru ar putea fi un exemplu pentru celelalte CJ-uri aflate la granița cu Ucraina”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a informat partea ucraineană că va fi alocat un ajutor financiar de urgență, luat din rezerva Consiliului Județean Maramures, pentru asigurarea de materiale sanitare care să îmbunătățească macar parțial situația ucrainienilor și românilor aflați în zona de conflict. ”Am promis, după o consultare cu liderii grupurilor de consilieri județeni din cadrul Consiliului Județean Maramureș,  acordarea unui ajutor financiar de urgență pentru Ucraina. Facem acest gest mărunt, care pentru cei aflați în zonă ar putea însemna mult, atât din calitatea de buni vecini, dar și gândindu-ne la faptul că, în Ucraina, trăiesc români.
La prima ședință a Consiliului Județean Maramureș, noi, consilierii județeni, vom propune alocarea unei sume de bani pentru acest  ajutor pe care îl considerăm necesar pentru ajutorarea vecinilor și fraților noștri. Totodată, gestul nostru ar putea fi luat ca exemplu si de celelalte Consilii Județene aflate la granița cu Ucraina!”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.