Gabriel Zetea: ”Guvernul României s-a ținut de cuvânt și a mai trimis zece microbuze școlare în Maramureș”

microbuzeDupă tranșa de 15 microbuze care au venit în județul Maramureș în august 2014, au fost trimise în județ alte zece microbuze școlare, la începutul lunii iunie 2015. Două dintre acestea, cu o capacitate de 30 de locuri, au fost trimise în Seini și Tăuții Măgherăuș, în timp ce alte opt microbuze au ajuns la Ardusat, Băița de sub Codru, Cernești, Cicârlău, Dumbrăvița, Leordina, Repedea și Săpânța.

Până la sfârșitul acestui an se preconizează ca toate cererile să fie rezolvate, iar microbuzele școlare să ajungă în fiecare localitate care a solicitat un astfel de mijloc de transport în comun. Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că sunt 1000 de microbuze școlare achiziționate de MDRAP pentru unitățile școlare din România, în anul 2015, ceea ce înseamnă că cererile tuturor administrațiilor publice locale și ale școlilor vor fi rezolvate în cursul acestui an.

”Vorbim, în acest moment, de a doua tranșă de microbuze pentru județul Maramureș, respectiv 10 mașini, dar până la finalul anului, toate celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) care au depus cereri la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) vor primi astfel de mijloace de transport. E un gest absolut normal și corect pe care Guvernul Ponta îl face pentru români. Nu vorbim de alocări preferențiale pentru primării de o anumită culoare politică, ci vorbim de microbuze școlare pentru comunități, microbuze care vor rămâne în Maramureș indiferent de culoarea guvernării”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gabriela Tulbure: ”Acest microbuz este vital pentru orașul Seini”

Primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure a explicat cât de important este acest microbuz școlar pentru orașul Seini, căruia îi sunt afiliate și localitățile Săbișa și Viile Apei. ”Avem 480 de copii de adus la școală în Seini, din localitățile Viile Apei și Săbișa, unde nu avem deloc niciun fel de formă de învățământ. Astfel, trasportăm zilnic copii de la clasa O până la cei din anul terminal de liceu. Noi avem două microbuze de capacitate mai mică și am dat o mașină de la primărie, de șapte locuri, dar oricum ne-am descurcat foarte greu. Unul dintre microbuze se strica în fiecare lună, iar să-i aducem pe toți copiii să ajungă la școală până la ora 8.00, nu a fost deloc ușor. Acest microbuz pe care l-am primit ne ușurează foarte tare munca și bineînțeles că toți ar vrea să vină doar cu mașina nouă, care are și aer condiționat. Am stabilit să ia, însă, copiii din cea mai aglomerată stație, iar celelalte mașini care le avem să îi aducă pe cei mai puțini. Microbuzul școlar este vital pentru comunitatea din Seini și din împrejurimi”, a declarat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.