Gabriel Zetea: ”Interzicerea cumulului de funcții este o decizie curajoasă asumată de PSD, care ar trebui urmată și de celelalte partide”

Gabi Zetea - Gh. SimonGabriel Zetea: ”Interzicerea cumulului de funcții este o decizie curajoasă asumată de PSD, care ar trebui urmată și de celelalte partide”

 Președintele PSD Maramueș, Gabriel Zetea a arătat că decizia luată de PSD, zilele trecute – de a interzice cumulul de funcții, respectiv aceea de a alege între poziția de lider al filialei sau o funcție la nivel central – este una curajoasă, care ar trebui să fie urmată și de alte partide. ”Suntem prezenți în număr mare la Congresul PSD, aici unde vom da un vot de confirmare pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, care a fost ales ca lider al nostru cu un procent covârșitor în urmă cu o săptămână. Mai mult, ceea ce face PSD prin interzicerea cumulului de funcții este un semnal de modernizare a partidului, o decizie istorică și curajoasă, un model care ar trebui adoptat și de celelalte partide din România.

Suntem mândri de candidatura colegului nostru, deputatul Gheorghe Șimon, pentru o funcție de vicepreșdinte la nivel național. Este una dintre puținele candidaturi din Ardeal, iar parlamentarul social-democrat de Maramureș înțelege că va avea o mare responsabilitate, aceea de a reprezenta întreaga zonă a Transilvaniei la centrul partidului. Mă bazez pe sprijinul colegilor din Ardeal, dar și pe al colegilor din țară, am discutat cu marea lor majoritate despre candidatura lui Gheorghe Șimon și sperăm să avem sprijinul lor”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: ”Deputatul Gheorghe Șimon candidează la Congresul PSD pentru funcția de vicepreședinte la nivel național”

 Peste 4.000 de delegați social-democrați țară au ajuns duminică, 18 noiembrie, în București, pentru a-și alege conducerea centrală și, totodată, pentru a-l valida pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului. Alegerile care au confirmat liderul la nivel național au avut loc duminică, 11 octombrie, la nivelul fiecărei organizații locale și județene a PSD, iar Liviu Dragnea a fost ales președinte de către 97% dintre membrii PSD.

Scorul obținut de Liviu Dragnea în Maramureș a fost de 98.5%, cu o prezență de 93% din totalul membrilor aflați în evidențele organizației județene a PSD. Conform informațiilor oferite de Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, la Congresul partidului se află 76 de delegați din Maramureș, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de delegați ai unei filiale PSD din Transilvania. Ca o informație de ultimă oră, deputatul colegiului 5, Borșa – Vișeu, Gheorghe Șimon candidează din partea PSD Maramureș pentru o funcție de vicepreședinte la nivel național.

Există 14 poziții de vicepreședinte puse în joc – zece pentru bărbați și patru pentru femei, pentru care s-au înscris 15 candidați și șase candidate. Pentru poziția numărul doi în partid, cea de președinte executiv, candidează Valeriu Zgonea, președintele Camerei și liderul PSD Brașov, Constantin Nita.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.