Gabriel Zetea: Lucrările pe DC 96, Bicaz-Ciuta au fost recepționate!!!

receptie Bicaz1Un vis ce părea irealizabil s-a împlinit pentru locuitorii satului Ciuta din comuna Bicaz. După decenii de așteptare, miercuri, 10 iunie 2015 a avut loc recepția lucrărilor pe drumul comunal DC 96, Bicaz – Ciuta, un drum lung de 3,5 km, care a fost finalizat în această primăvară. Investiția de două milioane de lei a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și aprobată prin Ordonanța 28 din 2013.

Gabriel Zetea: ”Am adus într-un singur an, în județ, mai mulți bani decât a reușit să aducă Mircea Man în patru ani”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a declarat că această investiție începută în urmă cu trei ani a fost cu adevărat finanțată doar în ultimii doi ani, dat fiind faptul că PSD are o prioritizare clară a investițiilor, spre deosebire de Guvernul PDL-PNL, care doar semna contracte, fără să le finanțeze. ”Vorbim de o investiție începută în urmă cu cinci ani și care, în primii trei ani a fost insuficient finanțată. Am reușit, în ultimii doi ani, să aducem sume importante pentru a finaliza, în sfârșit, acest proiect deosebit de important pentru comunitatea locală. În trecut se semnau, pentru județul Maramureș, de fosta guvernare PD-PNL, foarte multe contracte care nu erau niciodată finanțate. Azi, PSD are o prioritizare clară a investițiilor și, mai mult, are și capacitatea de a asigura banii necesari. Am avut anul trecut, de patru ori mai mulți bani pentru investiții locale în Maramureș, mai mult decât în oricare alt an de după Revoluție. Altfel spus, am adus într-un singur an, în județ, mai mult decât a reușit să aducă Mircea Man în patru ani. Și ce mă bucură și mai mult, e faptul că reușim să menținem ritmul acestor investiții și în 2015. Peste șase milioane de euro au venit, la nivel de Maramureș, pentru investiția în drumuri comunale, aducțiuni de apă, canalizări, școli și grădinițe, iar după rectificarea bugetară așteptăm chiar sume suplimentare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județeam. Gabriel Zetea.

receptie BicazDorin Mitre: ”Trebuia bugetul local pe cinci ani pentru a reliza acest drum din fonduri proprii”

Primarul comunei Bicaz, Dorin Mitre spune că de 15 ani de când este edil nu a reușit, până acum, să rezolve problema DC 96, drum care a încercat să-l finanțeze, de la bugetul local, în fiecare mandat. Explicația este simplă: bugetul local cumulat pe aproape cinci ani ar fi trebuit direcționat, integral, în realizarea acestui drum care iese în drumul județean din comună. ”Am făcut recepția finală a lucrării de peste 18 miliarde de lei și ne-am bucurat să-l avem alături de noi pe vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, cel care s-a zbătut atât de mult la MDRAP pentru a aduce bani și în Bicaz. Nu vreau să sune a laudă, fiindcă e doar o apreciere onostă față de un om care într-adevăr știe să facă și administrație, la fel de bine cum face politică. Sunt conștient că dacă nu erau diligențele făcute de vicepreședintele CJ, Gabriel Zetea, nu aveam nici azi acest drum finalizat. Locuitorii din Ciuta nici măcar n-au visat că vor avea un drum asfaltat, care să îi aducă în centrul comunei. Pe acest drum vin și elevii la școala din comună, zilnic îi transportăm pe copiii din Ciuta în Bicaz. Am văzut un vis realizat, nici nu speram că ne vom descurca atât de repede și atât de bine”, a declarat Dorin Mitre, primarul comunei Bicaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.