Gabriel Zetea: „Maramureșul are nevoie de conservarea arhitecturii tradiționale

psdGabriel Zetea: Maramureșul are nevoie de conservarea arhitecturii tradiționale, păstrarea autenticității obiceiurilor și tradițiilor, precum promovarea și susținerea obiectivelor turistice și a evenimentelor culturale

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean a declarat că Maramureșul este tot ce are România mai frumos de oferit, atât în interiorul granițelor țării, cât și înafară. ”Tradițiile, dansul, cântecul, sportul, arhitectura Maramureșului sunt lucrurile cele mai de preț pe care le-am moștenit de la părinții și străbunii noștri. Și, azi, avem obligația de a păstra aceste obiceiuri vii, pentru ca, în viitor, și copiii noștri să se poată bucura de ele. Am pierdut în ultimii 25 de ani mult din autenticitatea Maramureșului, dar cu dragoste și suflet pentru acest județ, putem să facem pași concreți în recuperarea trecutului nostru”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean.

După redarea în circuitul turistic a bisericilor de lemn  patrimoniu UNESCO, PSD Maramureș propune implementarea circuitului muzeelor de artă, istorie, arheologie și etnografie din Județul Maramureș precum și elaborarea unui ghid de urbanism pentru protecția și conservarea arhitecturii tradiționale din Județul Maramureș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.