Gabriel Zetea: Moțiunea de cenzură va cădea, iar Guvernul Ponta are obligația de a întări, pe mai departe, independența justiției!

Gabriel ZeteaGabriel Zetea: Moțiunea de cenzură va cădea, iar Guvernul Ponta are obligația de a întări, pe mai departe, independența justiției!

 Parlamentul dezbate, vineri, prima moţiune de cenzură împotriva guvernul Ponta. Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL. Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor, iar, în acest momentt, matematic, PNL nu a reuşit să adune aceste voturi. Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a vorbit despre mesajul care încearcă să-l transmit PNL-PDL prin intermediul acestei moțiuni și care este rolul PSD, în continuare.

”Am văzut, în ultimele zile, o dezbatere falsă în spațiul public, inițiată de copreședinții PNL-PDL, Alina Gorghiu, respectiv Vasile Blaga și o încercare de a transforma dezbaterea politică din Parlament într-o dezbatere pro sau contra justiției. Fals! PSD și premierul Victor Ponta au dus, în ultimii trei ani de zile, o luptă continuă pentru asigurarea unei independențe crescute a actului de justiție și o întărire a politicii magistraților. Vorbim, concret, despre mărirea la un nivel important a bugetelor instituțiilor de forță ale statului și ale Ministerului Public, de evitare a unor numiri politice la vârful justiției și promovarea unor oameni doar pe baza competențelor profesionale. În același timp, am văzut eforturile considerabile făcute de premierul Ponta de a nu confisca nici măcar la nivel declarativ justiția, lucru pe care regimurile anterioare care au guvernat în România nu l-au făcut”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Zetea: ”PNL a învățat mult prea repede de la pedeliști minciuna și demagogia”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a vorbit, în continuare, despre necesitatea de a continua eforturile de întărire a independenței justiției.”Aici vorbim dspre lucruri concrete, așa cum doar PSD știe să facă pentru români și pentru o îmbunătățire a actului și procesului în justiție, spre deosebire de PNL, care a învățat mult prea repede de la pedeliști minciuna și demagogia. Coaliția la guvernare va respinge mâine, în Parlament – instituția de bază a democrației în România – moțiunea de cenzură a PNL – PDL și apoi se va apuca iar de muncă. Trebuie să continuăm eforturile de susținere a independenței magistraților, fie că vorbim de procurori sau judecători. Trebuie să fim consecvenți și să asigurăm finanțări pentru confortul actului de justiție dar, extrem de important, trebuie simultan să cerem răspicat discuții cu toți actorii implicați pentru îmbunătățirea legislației în domeniu. Este necesară corelarea diferitelor disfuncționalități între articolele de lege și poate, și mai important, trebuie să cerem magistraților mult mai multă responsabilitate. Orice persoană public din România comportă prin semnătura sa pe un document public responsabilitate și, în același timp, are deasupra capului și spectrul sancțiunilor atunci când greșește. Așa trebuie să fie și în cazul magistraților”, a concluzionat liderul județean al social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.