Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: „52 de proiecte de investiții în derulare și 40 de obiective noi”

Conform declarației oferită de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a doua componentă a vizitei vicepremierului Liviu Dragnea în județul Maramureș o reprezintă finalizarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și aprobat prin OUG 28. Județul Maramureș are, în acest moment, 52 de obiective de investiții în derulare, precum și alte 40 de obiective noi, aprobate în 2014. ”Vorbim despre reabilitarea de drumuri comunale, aducțiuni de apă, canalizare și construcția de poduri noi.

Am beneficiat, la începutul anului 2014, de o sumă de 25 de milioane de lei pentru finanțarea acestor obiective. Așteptăm în continuare, în urma rectificărilor bugetare din lunile august și septembrie, conform solicitărilor administrațiilor publice locale către Ministerul Dezvoltării Regionale, un plus de peste 20 de milioane de lei în Maramureș.

Am ajunge, în acest fel, la un total de peste 10 milioane de euro, bani alocați direct pentru nevoile comunităților locale, sume care intră efectiv în economia reală a județului. Folosind aceste fonduri de la MDRAP în locurile în care avem nevoie, cu o prioritizare corectă a necesităților, putem să vorbim în județul Maramureș de reabilitarea câtorva zeci de km de canalizare și aducțiuni de apă, precum și de câteva poduri noi în Cernești, Ciocotiș, Tăuții Măgherăuș, Bogdan Vodă și, mai ales una dintre prioritățile județului Maramureș de peste 20 de ani, podul de la Ulmeni (Chelința) peste Someș

. Au fost mai bine de două decenii de încercări ale administrației maramureșene de a găsi o finanțare viabilă pentru acest pod și astăzi s-a găsit soluția. Îi mulțumesc vicepremierului Liviu Dragnea pentru întregul sprijin acordat în realizarea acestei investiții vitale pentru județul Maramureș”, a conchis președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.