Gabriel Zetea: Președintele Iohannis a pierdut și sprijinul primarilor PNL, prin atacarea la Curtea Constituțională a Legii Bugetului de Stat

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord Vest și președinte al Consiliului Județean Maramureș a arătat că, prin gestul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, de a ataca la Curtea Constituțională Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, șeful statului a pierdut inclusiv sprijinul primarilor PNL.

”Autoritățile locale vor beneficia, în 2019, după promulgarea Bugetului de Stat, de cele mai consistente bugete primite după Revoluția din Decembrie 1989, deoarece 100% din impozitul pe venit rămâne la autoritățile locale, iar sumele care vin din TVA sunt mult mai mari decât în anul 2018. Procedura de alocare a banilor este gestionată de către Consiliul Județean, nu de către Administrația Finanțelor Publice. Avem așadar toate premisele ca, în acest an, bugetele noastre să fie construite după dorințele și nevoile existente pe plan local și nu după calculele făcute de reprezentanții de la centru, pentru administrațiile locale. Desigur, odată cu aceste sume suplimentare apar și responsabilități mai multe pentru autorități, iar în primul rând fac referire la asistența socială. Problema aceasta este însă rezolvată, deoarece avem banii necesari pentru a face plățile, iar sumele vor fi alocate cu prioritate, conform Legii Bugetului de Stat, către categoriile defavorizate din comunitățile locale. Cu cât vom avea un buget promulgat mai repede, cu atât mai repede vom beneficia de aceste sume de bani suplimentare, însă cu cât președintele Klaus Iohannis va tergiversa mai mult promulgarea bugetului, cu atât mai târziu vom putea demara investițiile”, a declarat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

Liderul PSD a arătat că a purtat discuții atât cu primarii PNL, cât și cu reprezentanții altor formațiuni politice  din Maramureș și cu toții au arătat că își doresc un buget cât mai rapid. ”Mă întreb dacă președintele Klaus Iohannis a vorbit cu primarii când a luat această decizie și dacă este conștient de faptul că nu atacă doar PSD, dacă decide să nu promulge Legea Bugetului de Stat pe 2019, ci atacă, deopotrivă,  primarii, președinții de consilii județene, consilierii locali sau județeni, dar și românii care așteaptă acest buget. Tergiversarea bugetului cu încă două – trei luni va însemna pierderea acestui an din punct de vedere al aprobării de investiții noi în fiecare localitate din România, indiferent de culoarea politică a primarului, iar în acest moment toți îl condamnă, indiferent de partidul din care provin. Sprijinul primarilor din România a fost deja pierdut de șeful statului, după gestul iresponsabil de a ataca bugetul și, personal, sper că va pierde  și sprijinul românilor”, a declarat vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.