Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș prezent la festivalul folcloric „Nu vă uitaţi că-s micuţ”, din Budești

festival budesti1Duminică, 8 iunie, chiar în ziua de Rusalii, comuna Budeşti a găzduit cea de-a XVIII-a ediţie a festivalului folcloric „Nu vă uitaţi că-s micuţ”, eveniment la care au participat copii din întreg Maramureșul. Îmbrăcați în minunatele straie populare și cu voci de înger, micuții au impresionat publicul și audiența. La festivalul care a debutat duminică, de la ora 10.00, cu o slujbă religioasă la biserica cea nouă, a fost invitat și președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean, dar și senatorul PSD al Colegiului 3, Maramureș Nord, Liviu Marian Pop.

Parada portului popular și spectacolul oferit în Budești a reunit pe scena din localitate 12 grupuri de copii care au evoluat în faţa publicului și cu câteva momente speciale de folclor. Tot duminică a avut loc și târgul meşterilor populari, cu tema „Arta populară între tradiţie şi modernitate”, dar și o dezbatere pe tema strategiei de viitor a comunei Budeşti, unde au participat repezentanţi ai Consilului Județean Maramureș, ai Consiliului local și parlamentari.

 Gabriel Zetea (PSD): “Tradiția Maramureșului se menține vie doar prin astfel de manifestări culturale autentice!”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a felicitat organizatorii  festivalului ”Nu vă uitați că’s micuț” și în special pe primarul comunei Budești, Liviu Tămaș, afirmând că tradiția Maramureșului se menține vie doar prin astfel de manifestări culturale autentice.

”Toate festivalurile, dar în special cele din Maramureșul Voievodal, reprezintă momentele care dovedesc că tradiția maramureșeană este păstrată în cel mai autentic mod. Longevitatea acestora poate fi asigurată doar cu ajutorul administrație publice locale, a primăriilor și a Consiliului Județean, care este și trebuie să rămână o prioritate pt Maramureș. Pierdem mult prea mult din originalitatea Maramureșului și acest lucru a fost vizibil în ultimii 20 de ani. Festivaluri ca cel din Budești, însă, ne ajută să menținem vie tradiția. Să vezi sute de copii în port popular maramureșean, care cântă muzică populară tradițională maramureșeană, îți dă un sentiment de mândrie și mai ales unul de speranță că Maramureșul are viitor, și că Maramureșul poate să păstreze intactă istoria și tradiția. Felicitari d-lul primar Liviu Tămaș, felicitări organizatorilor, felicitări pentru reușita de la Budești”, a declarat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.