Gabriel Zetea prezent la sfințirea Iconostasului Bisericii Greco-catolice din Seini

sfintire iconostas1Un eveniment de excepție pentru credincioșii greco-catolici din Seini a avut loc duminică, 15 iunie. Aceștia au fost prezenți în număr mare, în Duminica Tuturor Sfinților, cu ocazia sfințirii Iconostasului Bisericii Greco-catolice din Seini și a Sfintei Împărtășanii a 14 copii. Au fost prezenți la eveniment și vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, președinte PSD Maramures, dar și senatorul PSD, Sorin Bota. botaCredincioșii s-au bucurat de Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu P.S. Vasile Bizău, Episcop greco-catolic al Maramureșului.sfintire iconostas

„Este o sărbătoare extrem de importantă pentru comunitatea noastră. Credincioșii greco-catolici au avut parte de sfințirea noului Iconostas. Pe de altă parte, pentru meritele deosebite în prețuirea valorilor spirituale și implicarea în viața social-culturală a localității, pr. protopop Ioan Sălăgean și P.S. Episcop Vasile Bizău au devenit Cetățeni de onoare ai orașului nostru” a declarat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

”Este un moment important pentru comunitatea greco-catolică din Seini, iar prezența în mijlocul nostru a  P.S. Vasile Bizău, Episcop greco-catolic al Maramureșului ne îndeamnă pe toți spre împăcare, spre căutarea liniștii sufletești, spre pace și armonie. Salutăm acordarea titlului de cetățean de onoare pr. protopop Ioan Sălăgean și P.S. Episcop Vasile Bizău, iar acest fapt dovedește densitatea în unitate a Seiniului”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.