Gabriel Zetea (PSD): 10 miliarde de euro pentru satele României, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții înființat de Guvernul PSD         

PSD își reconfirmă angajamentul de a aduce toate localitățile și satele României la standardul european de civilizație. Alături de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapele I și II, acest nou program, derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), accelerează schimbările în bine ale localităților țării. Acest lucru se realizează prin completarea tipurilor de investiții posibile, prin simplificarea procedurilor, dar și prin rapiditatea cu care se pot finanța proiectele.

”Fondul de Dezvoltare şi Investiţii înfiinţat la finalul anului trecut de Guvernul PSD-ALDE urmăreşte realizarea de investiţii locale și primește, în primul an de funcţionare, un plafon total de 10 miliarde de lei, din cele 10 miliarde de euro planificate pentru următorii 20 de ani. Fondul de Dezvoltare şi Investiţii a fost înfiinţat pentru finanţarea proiectelor de investiţii ale primăriilor în domenii prioritare principale şi secundare, cum sunt: sănătate, educaţie, apă – canalizare, reţea de energie electrică şi reţea de gaze, transport, drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport şi locuinţe. De asemenea, Fondul se utilizează şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii ale universităţilor. Investiţii eligibile a fi finanţate din Fond sunt investiţiile noi, dar și extinderea, respectiv finalizarea investiţiilor existente constând în construcţii, modernizări şi dotări”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Potrivit liderului PSD Maramureș, orice primar poate solicita extrem de simplu sprijin financiar atât pentru proiectele noi cât și pentru cele începute, prin completarea și trimiterea a numai două documente. Prin FDI, prioritare sunt extinderile rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, dar și drumurile comunale, drumurile județene, străzile, podurile și pasajele.
” Se mai finanțează prioritar spitalele județene, spitalele municipale, dispensarele și centrele medicale. Toți primarii localităților din Maramureș trebuie să știe că prin acest nou program pot fi finanțate, prin transmiterea celor două documente, școlile, grădinițele și creșele din comunitățile locale, dar și campusurile școlare”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Realizat la comanda PSD.CMF:41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.