Gabriel Zetea (PSD): Lucrările pe DN 18 continuă și în 2014

În campania electorală, partidele din opoziție speculează fiecare informație prezentând, cel mai adesea, adevărul denaturat. Nimeni nu amintește faptul că, în 2013, în județul Maramureș s-au reabilitat aproximativ 100 de km de drum național. Ne referim la peste 60 de km reabilitați între  Sighet și Moisei, 25 de km de drum refăcuți între Seini și Baia Mare etc. ”Este cea mai mare realizare din istoria Maramureșului, după 1990. Eforturile parlamentarilor USL au dus la un an 2013 de excepție în ceea ce privește reabilitarea drumurilor din județ. Azi, PSD-ului, cel mai mare partid aflat la guvernare îi revine sarcina de a continua ceea ce s-a început în mandatul Guvernului USL”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Schimbarea de mentalitate la nivelul Guvernului Ponta, a Ministerului de Transporturi și a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR)  este una benefică și realistă. Dacă până acum, în România, banii pentru reabilitări erau achitați firmelor înainte de execuția lucrărilor, în urma alocărilor bugetare, în prezent decontul se face după recepționarea lucrării.

 Toate lucrările efectuate pe drumurile naționale vor fi plătite de CNADR

 ”Acesta este modelul european de plăți, modelul economic viabil care se aplică și în România în acest moment. Nicio firmă sau societate din domeniul privat nu achită banii înainte de a recepționa lucrarea solicitată, iar acest model este aplicat și de CNADR. Faptul că acum, Guvernul Ponta reușește să facă ordine în relația stat-privat reprezintă un lucru îmbucurător. Toate lucrările efectuate în 2014 de către firmele executante pe DN 18, între Baia Mare și Sighet și între Moisei – Iacobeni vor fi plătite de CNADR în urma recepționării acestora, pe modelul se plătește cât se muncește,” susține președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Liderul județean al PSD a făcut precizarea că, dacă firmele executante vor finaliza lucrările demarate până la finalul anului 2014, acestea vor fi plătite conform contractului, integral. Afirmațiile sale se bazează pe faptul că, în 2013, toate lucrările efectuate pe DN18 au fost plătite la zi de către CNADR. Nu există datorii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România către firmele care au executat reabilitări de drumuri în Maramureș.

 Narcis Neaga vine în Maramureș, săptămâna viitoare

 Directorul CNADR, Narcis Neaga se va afla în Maramureș, săptămâna viitoare, luni, 12 mai 2014 și marți, 13 mai 2014. Acesta va analiza starea lucrărilor demarate în județ, iar vizita lui se va finaliza cu o conferință de presă în care se vor explica, pe larg, mecanismele de finanțare a lucrărilor pe DN 18, tronsonul Baia Mare – Iacobeni, pe Drumul European E 58, Baia Mare – Satu Mare, a demarării construcției podului peste Tisa între Sighet și Solotvino (Ucraina), și, ca noutate, reabilitarea drumului național cuprins între Baia Mare și Târgu Lăpuș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.