Gabriel Zetea: ”Social-democrații maramureșeni solicită convocarea Congresului PSD, pentru desemnarea unei conduceri legitime”

psdGabriel Zetea: ”Social-democrații maramureșeni solicită convocarea Congresului PSD, pentru desemnarea unei conduceri legitime”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, încă din 20 iulie 2015, fililala județeană a social-democraților a adoptat o rezoluție internă, prin care solicita conducerii centrale organizarea cât mai rapidă a unui Congres al partidului. Cu acest mandat a plecat la București, la alegerea președintelui interimar al PSD, după demisia lui Victor Ponta din fruntea formațiunii, atunci când social-democrații din teritoriu au avut de ales între interimatul Rovanei Plumb și cel al lui Liviu Dragnea.

Și atunci, la fel ca și acum, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a vorbit despre unitate și stabilitate în partid, însă și despre necesitatea confirmării unei conduceri care să fie desemnată de un Congres al partidului, o conducere legitimă, care să aibă susținerea organizațiilor din teritoriu.

”PSD este cel mai mare partid din România și dă, astăzi, românilor, un Guvern cu rezultate. Vorbim aici despre un Guvern care a reușit, în ultimii trei ani de zile, să repare nedreptățile sociale din perioada guvernării de dreapta și care a izbutit, în egală măsură, să ofere o creștere economică sănătoasă pentru ridicarea nivelului de trai al cetățenilor. Pentru a putea menține coerența decizională la nivel guvernamental și parlamentar, coaliția la guvernare, respectiv PSD – UNPR – ALDE trebuie să păstreze o relație bună și să ia decizii ferme, astfel încât să avem un final de an 2015 încununat de succes. Coaliția trebuie să adopte o serie e legi importante, respectiv cea a salarizării unitare, modificarea codului electoral și adoptarea  votului prin corespondență pentru românii din Diaspora, dar și Legea bugetului pentru anul 2016”, a declarat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Președintele filialei județene a PSD consideră că aceste obiective pot fi atinse doar în situația în care PSD rămâne un partid așezat, cu o structură de conducere și de decizie coerentă. PSD Maramureș susține că este  absolut necesară organizarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui Congres al partidului la nivel central, un Congres care să reașeze primul nivel de decizie în PSD, conform susținerii organizațiilor județene. PSD are o structură și o istorie care se bazează pe forța dată de filialele din teritoriu, în primul rând, și este necesar ca acest raport de forțe să fie reliefat în cadrul noii conduceri a PSD.

Gabriel Zetea: ”Câștigarea alegerilor locale reprezintă obiectivul pe termen mediu al PSD”

”Am privit pozițiile luate în aceste zile de colegii social-democrați din teritoriu, respectiv președinții de organizații județene ai PSD și reiterez faptul că PSD Maramureș a adoptat, încă din luna iulie, o rezoluție internă prin care a cerut organizarea cât mai rapidă a unui Congres. Câștigarea alegerilor locale în 2016 reprezintă principalul obiectiv pe termen mediu din punct de vedere politic al PSD. Acest lucru presupune o pregătire temeinică a organizațiilor locale, în vederea identificării celor mai buni candidați care să reprezinte propunerile electorale ale PSD pentru vara anului viitor în consiliile locale, județene și la primării. Munca organizatorică trebuie să înceapă de acum, iar organizarea rapidă a unui Congres va permite demararea cât mai curând a acestor acțiuni”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Liviu Dragnea are în continuare susținerea reprezentanților PSD din Maramureș

Liderul PSD Maramureș a arătat că Liviu Dragnea, președintele interimar al partidului se bucură, în continuare, de întreaga susținere a reprezentanților din teritoriu. ”Am avut, cu o lună în urmă, o vizită în mijlocul organizațiilor locale a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Această vizită a confirmat, încă o dată, sprijinul extraordinar de care se bucură Liviu Dragnea în special în rândul aleșilor locali. Administrațiile publice locale au avut, în ultimii ani, un coleg în persoana lui Liviu Dragnea și vorbim aici de un lider care a găsit mereu o soluție la orice problemă ce i-a fost adusă la cunoștință. Am primit, în această perioadă, nenumărate mesaje din partea membrilor de partid, care mi-au transmis personal că ei își doresc pe mai departe o astfel de conducere, un for decizional care ține ușa de la București mereu deschisă pentru reprezentanții din teritoriu”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.