Gabriela Tulbure invitată în calitate de speaker la ”Conferința internațională privind implementarea Directivei Nitrați din România”

gabriela tulbureGabriela Tulbure invitată în calitate de speaker la ”Conferința internațională privind implementarea Directivei Nitrați din România”

În 29 septembrie 2015, la Hotelul Intercontinental din București a avut loc ”Conferința internațională privind implementarea Directivei Nitrați din România”, sesiune de comunicări la care a fost invitată, în calitate de speaker, și Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini, Maramureș.

La deschiderea oficială au fost prezenți Grațiela Leocadia Gavrilescu, reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kulsum Ahmed, practice manager ECA – Environment & Natural Resurces – GP (Global Practice), Bilal H. Rahill – Director ECA – Environment & Natural Resurces – GP (Global Practice), Elisabetta Capanneli – Director de țară – Banca Mondială, România, Nicolae POPA, Director General Adjunct Fizice și Plăți Directe Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Nicolae Pandea, președintele Asociației comunelor din România, filiala Călărași. Moderatorul conferinței a fost profesorul Vladimir Rojanschi, de la Universitatea Ecologică București.

Conferința s-a desfășurat pe parcursul a două sesiuni de comunicare. După prezentarea ”intervențiilor viitoare ale Băncii Mondiale privind reducerea poluării cu nutrienți” – speaker Cesar Niculescu, Taks Team Leader INCPC, tot în prima sesiune a venit rândul prezentării susținută de Gabriela Tulbure, primar al orașului Seini, județul Maramureș, care a vorbit despre ”Construirea instalației pilot pentru producerea biogazului. Rezultate și impact asupra mediului”.

Au urmat, apoi, prezentări ale ”sistemului integrat de colectare și management al gunoaielor de grajd” în localitatea Prejmer, județul Brașov și în localitatea Balta Albă din județul Bacău, precum și intevenții ale proiectului ”Controlul integrat al poluării cu nutrienți” în comuna Târgușoru Vechi, județul Prahova și în comuna Grația din județul Teleorman.

Sesiunea a doua s-a referit la ”întărirea capacității instituționale a ANAR prin achiziționarea de echipamente specifice de monitorizare a calității apei”, prezentarea fiind realizată de Constanța Moldovan, de la Administrația Națională Apele Române (ANAR), la ”plantarea de perdele forestiere” (Primăria Galicea Mare), precum și la ”Realizarea centrului de instruire în domeniul ”Directivei Nitrați” la Voina, județul Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.