GAMING: Destiny

La 9 septembrie 2014, are loc lansarea internațională a jocului video Destiny. Titlul, înscris genului SF cu influențe mitice, a fost dezvoltat de americanii de la Bungie și publicat de conaționalii lor de la Activision. De el se vor putea bucura posesorii consolelor PlayStation3, PlayStation 4, Xbox 360 și Xbox One.

Una dintre cele mai interesante caracteristici pe care Destiny le încorporează este că universul său virtual este unul ”viu”, în permanentă evoluție. Mai precis, în joc se vor petrece evenimente care nici nu au fost și nici nu sunt create de autorii jocului, experiența gamerilor fiind, astfel, una constant dinamică.

Jucătorul va beneficia de perspectiva la persoana întâi, ceea ce înseamnă că Destiny este un First Person Shooter. El va cuprinde și elemente de MMO, chiar dacă nu poate fi considerat un joc clasic de multiplayer-masiv. Astfel, jucătorii nu pot interacționa direct, simultan, cu restul gamerilor aflați în acel moment în joc sau doar pe un anumit server, dar o vor putea face cu jucătorii care se află în același lobby în care îi situează procesul de matchmaking.

Destiny funcționează pe baza unui nou motor grafic, care permite efecte speciale precum iluminarea globală sau fulgere convingătoare. Modurile de multiplayer includ atât misiuni cooperative, cât și meciuri competitive.

Jucătorii își pot crea personajul în funcție de rasă și de clasă. A doua alegere are însă un impact mult mai mare asupra carierei jucătorului. Mai exact, fiecare clasă dintre cele trei disponibile, adică Vânător, Războinic și Titan, are un ”focus” aparte, adică o abilitate unică ei. Aceasta poate fi ofensivă sau defensivă și poate fi îmbunătățită în funcție de performanțele din joc.

Premisa de la care pleacă Destiny este că, deși civilizația noastră a dăinuit odată în sistemul solar, în prezent ruinele sale sunt îngropate în dunele de pe Marte, ascunse în junglele din Venus, pierdute pe planeta Pământ, care acum este sălbatică și abandonată. De secole, oamenii s-au adăpostit sub sfera protectoare a unei entități misterioase numite ”The Traveler”, care ne-a protejat de inamici. Singura speranță pentru revenirea la vremurile de altădată se află în deblocarea celor mai mari mistere ale trecutului nostru de către așa-numiții Gardieni. Pentru dezlegarea acestora, jucătorii vor explora vestigiile antice ale sistemului nostru solar, vor descoperi și dezlega enigme de demult uitate și vor ține piept inamicilor umanității. La rândul lor, gardienii se împart în trei rase: Oamenii, Awoken și Exo.

Prima trimitere la jocul Destiny a fost inclusă de cei de la Bungie în faimosul lor titlu Halo. Astfel, în episodul din 2009, Halo 3: ODST, poate fi văzut un afiș pe care scrie ”Destinul așteaptă” (Destiny Awaits). Totuși, jocul a fost anunțat propriu-zis în august 2011, deși sub numele de Project Tiger. Ulterior, s-a revenit la numele inițial, Destiny. Primele detalii despre gameplay au apărut în noiembrie 2012, iar primele imagini din joc au apărut la evenimentul E3 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.