Garda Ecologica Baia Mare : 300 de voluntari vor participa la o amplă acţiune de plantare de puieţi, ce va avea loc pe 9 aprilie!

garda

Unul dintre  domenii de interes al responsabilităţii sociale este mediul înconjurător.

În acest sens la  şedinţa Gărzii Ecologice de pe lângă Primăria Municipiuui Baia Mare au participat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Baia Mare, S.C VITAL SA, SC DRUSAL SA, Compania ROMPREST Service SA, Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş, SC URBIS SA .

Acţiunile iniţiate şi propuse de către reprezentanţii Gărzii Ecologice, vor contribui la o viaţă mai curată a comunităţii băimărene, pornind de la valorile promovate : conştientizare, implicare, valorizare.  Problemele de mediu sunt urgente şi trebuie abordate de către întreaga comunitate , iar educaţia ecologică trebuie să fie o parte integrantă a soluţiei. Însă aici  nu mai vorbim de  o educaţie ecologică  formală care are loc într-o instituţie educaţională, ci de o cultură ecologică , membrii Gărzii Ecologice acţionează, ei trec de la vorbe  la fapte.

La iniţiativa Primăriei Municipiului Baia Mare , membrii Garzii Ecologice Baia Mare cu sprijinul Ocolul Silvic Baia Mare, SC URBIS SA,  S.C VITAL SA , alături de un număr  300 de voluntari vor participa la o amplă acţiune de plantare de puieţi, ce va avea loc pe 9 aprilie, în cadrul manifestărilor dedicate „Lunii Pădurii”, acţiunea urmând să se desfăşoare în zona Calamar în  apropiere de Firiza.

„ Luna Pădurii” reprezintă o perioadă cu o semnificaţie aparte în cadrul căreia plantarea unui pom capătă o importanţă deosebită pentru fiecare dintre noi. Pădurea este singura garanţie pentru păstrarea şi menţinerea echilibrului ecologic necesar unei vieţi normale. Ziua de 9 aprilie va reprezenta pentru fiecare dintre membrii  de la Garda Ecologica Baia Mare un prilej de a face din padure un subiect de atenţie, de implicare si in acelasi timp de a-şi îndruma semenii să treacă de  la vorbe la  fapte.

Coordonator Garda Ecologică de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare

Prof.ing.  Pop Silvia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.