„Gardul turistic” construit pe bani europeni nu trece peste mormânt la Călineşti!

calinestiConsiliului Judeţean Maramureş reactionează la un material apărut în presa locală, unde se fac afirmaţii referitoare la proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, derulat de Consiliul Judeţean Maramureş, precizându-se că un”Gard turistic construit pe bani europeni trece peste mormântul unui prim-curator din Călineşti”. Afirmaţia vine din parte unui localnic din comuna Călineşti.

În acest comunicat se precizează următoarele: ‘la începutul derulării contractului, s-au organizat numeroase întâlniri atât cu partenerii din cadrul proiectului, respectiv consiliile locale şi parohiile de pe raza localităţilor bisericilor cuprinse în proiect, cât şi întâlniri publice la care accesul oricărui cetăţean a fost liber. La aceste întâlniri, s-au prezentat planurile de situaţie cu amplasamentul obiectivelor propuse şi s-a făcut prezentarea întregului proiect. De asemenea, s-a răspuns la toate întrebările şi problemele ridicate.

Partenerilor din proiect le-a fost înmânat câte un exemplar din principalele documente ale proiectului. Atunci, nu s-au semnalat obiecţii referitoare la gardul de împrejmuire al bisericii din Călineşti.La amplasamentul de la Călineşti, lucrările de împrejmuire au fost executate în lunile septembrie – octombrie 2013, perioadă în care constructorul a înştiinţat autorităţile locale asupra fiecărei categorii de lucrări pe care a efectuat-o, şi s-au solicitat eventuale obiecţii cu privire la traseul împrejmuirii. N-au fost nici un fel de obiecţii din partea nici uneia dintre autorităţile comunei.

O echipă din cadrul proiectului, a fost azi 29 ianuarie 2015 pe teren la Călineşti pentru a verifica situaţia reclamată de un localnic. Potrivit constatărilor de la faţa locului, acuzaţiile nu se verifică.

Precizăm că, împrejmuirea a fost realizată în stil tradiţional, iar soluţiile din proiect”.

Biroul de presă Consiliul Judeţean Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.