Pentru o mai buna informare, ecologistii din Tautii Magheraus editeaza un ziar local

Orice comunitate, că e mai mică sau mai mare, are nevoie de presă. Are nevoie să știe ce se întâmplă în sânul ei sau lângă ea, are nevoie pur și simplu să știe. Mai mult decât atât, are dreptul să știe. Să știe ce se petrece în mediul în care trăiește, începând de la deciziile celor care o conduc și mergând până la întâmplările ori evenimentele de zi cu zi, care uneori emoționează, iar care alteori stârnesc ciorovăieli, dezbateri între vecini sau dispute aprinse între contribuabil și autoritatea locală. Rostul unei publicații este să informeze, cu bune, cu rele, cum or fi ele, despre ceea ce se întâmplă. Să decoperteze problemele comunității, spre a se găsi o rezolvare pentru ele, dar, în aceeași măsură, și să developeze ce are obștea mai bun, să îi prețuiască pe oamenii de ispravă care încearcă, așa cum pot ei, să facă ceva bun, fără să ceară în schimb osanale sau bilete de favoare. Oameni de nădejde se regăsesc și între cei care stau de pază noaptea la vreo firmă, și între cei care își câștigă pâinea cu penelul, și între cei care îi învață pe copii abecedarul. Oamenii în fața cărora îți vine să-ți scoți pălăria, indiferent de meseria lor, se află printre noi, chiar dacă adesea trecem pe lângă ei fără să le dăm prea multă atenție.

Demersul acestui ziar este unul simplu, limpede, și anume acela de a arăta ce se întâmplă lângă noi, lângă casa noastră. Poate că unii vor aprecia acest demers, în vreme ce poate alții, mai cârcotași de felul lor, îi vor căuta nod în papură. La urma urmei, e dreptul fiecăruia să reacționeze cum crede de cuviință, fiindcă orice opinie trebuie respectată, chiar și în cazul în care nu e împărtășită.

”Gazeta PERfectă” a mai apărut, înainte de acest număr, în 2012, ca ediție specială dedicată alegerilor locale de atunci. De această dată, chiar dacă apare din nou în preajma unor alegeri locale, nu își mai propune să fie o ”ediție specială”. Din contră, se vrea a fi o publicație pe care tăuțenii să o aibă mult timp de-acum înainte, și după ce alegerile vor ajunge o amintire. Un ziar care să îi dea (sau să îi redea) comunității dreptul de a fi informată, despre orice și despre oricine, fără a lăsa asta la cheremul unor autorități care spun ce vor și doar când au chef, ondulând realitatea după ce fel de bigudiuri mai găsesc prin casă.

Horia V. Iancu 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.