Germania ia în calcul suspendarea Schengen şi reintroducerea controalelor la graniţe . Vezi de ce

După Austria, şi Germania ia în calcul suspendarea acordului Schengen pentru a demara mai multe controale la frontieră din cauza imigrației ilegale.

Măsura este criticată de ecologiștii din coaliția de guvernare care îl susține pe cancelarul Olaf Scholz, relatează Deutsche Welle.

Intenția Guvernului de la Berlin și a autorităților landurilor federale de a aplica controale la toate granițele Germaniei, scrie ziarul Bild, care a intrat în posesia unui document ce ar urma să fie analizat miercuri la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz.

Documentul include suplimentarea personalului de la frontiere și permanentizarea posturilor de control, dar și inițiativa unui dialog mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali.

În acest context, cancelarul Olaf Scholz ar fi profitat de vizita sa la Parlamentul European de la Strasbourg, de marți, pentru a trimite un mesaj clar în țară, scrie Bild.

Acesta și-a informat cei 16 șefi de landuri despre controale la graniță, despre proceduri mai rapide de azil și deportări drept răspuns la cererea de bani din partea acestora pentru a avea grijă de refugiați.

Potrivit poliției federale, au existat un total de 19.627 de intrări ilegale în Germania în primul trimestru al anului 2023, scrie Bild. În același timp, Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat aproape 90.000 de cereri de azil.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.