Gest simbolic: De Crăciun, Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” a fost dăruit oamenilor mari de Cristian, un băiețel de 7 ani

Lucrările de reabilitare ale Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au fost finalizate. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Consiliul Județean Maramureș și suportat, în unele cazuri, și din bugetul propriu al unității spitalicești a fost finalizat după mai bine de cinci ani de muncă asiduuă și susținută. Conferința finală de recepție a lucrărilor la Spitalul Județean Baia Mare a fost organizată, cu puțin timp în urmă, de Consiliul Județean Maramureș.

Vineri, 11 decembrie, la ora 13.00, panglica care anunță că lucrările au fost finalizate cu succes a fost tăiată și la Spitalul Județean, în prezența conducerii unității și a câtorva sute de copii și angajați ai instituției medicale. Momentul a fost contopit cu venirea lui Moș Crăciun la copiii angajaților din Spitalul Județean, iar cel care a tăiat panglica a fost Cristian, un băiețel de 7 ani, al cărui mamă lucrează la Secția de Oncologie.

Băiatul a făcut cadou spitalul atât celor mari, celor care lucrează în această unitate medicală, dar și celor mici, tuturor celor care vin aici în calitate de bolnavi sau aparținători. Cristian a făcut cadou spitalul de Crăciun tuturor celor care au nevoie de această instituție medicală, acesta a fost mesajul emoționat care a reieșit din acest moment simbolic, însă cu o însemnătate atât de mare.

Pentru ca tăierea panglicii să fie cu adevărat un gest simbolic, s-a decis ca, prin tragere la sorți, panglica să fie taiată de un copil al cărui părinte lucrează în unitatea medicală. După ce s-a stabilit secția, în cazul acesta Secția Oncologie, angajații au tras din nou la sorți numele celui care va oferi această plăcere copilului său. Inițial a fost vorba despre o fetiță de zece ani, care a avut atât de multe emoții neștiind cum se va descurca și ce va trebui să îi spună lui Moș Crăciun, încât a anunțat că abandonează.

Așa că, în cadrul Secției de Oncologie s-a făcut, vineri, cea de-a doua tragere la sorți… și biletul câștigător s-a îndreptat spre Cristian. Băiețelul de numai 7 ani s-a achitat mai mult decât onorabil de sarcina care, până acum, revenea celor mari. Și astfel, în preajma Crăciunului, Cristian a oferit tuturor un spital reabilitat, al cărui singur scop este să ofere servicii profesionale de calitate tuturor pacienților, precum și un mediu de muncă sigur angajațilortaiere panglica1.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.