Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Legea bugetului de stat pe 2022, constituțională!”          

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, sesizarea USR privind Legea bugetului de stat pe 2022. Se păstrează astfel toate angajamentele asumate de către PSD odată cu intrarea la guvernare.

  „PSD și ministrul Finanțelor au făcut eforturi substanțiale pentru ca bugetul să fie adoptat la timp și să prevadă finanțarea Pachetului Social pentru care PSD a intrat la guvernare, respectiv măsurile sociale de creștere a alocațiilor, a salariilor, a pensiilor, de sprijin în fața scumpirilor la energie, dar si a programelor de dezvoltare a României. Putem începe astfel anul 2022 cu angajamente respectate pentru pensionarii din România, pentru copii și programele sociale și economice aflate în derulare”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Curtea Constituţională a României a dat publicității motivele pentru care a decis că Legea bugetului de stat pe anul 2022 este constituţională, prin respingerea sesizării USR.

          „Este pentru prima dată când Curtea Constituțională a României publică în aceeaşi zi motivarea unei decizii. Este un semn clar, încă o dovadă dacă vreți, că Partidul Social Democrat a lucrat temeinic la elaborarea unui proiect de buget echitabil. Au fost respectați algoritmii de alocare a sumelor de bani pentru administrațiile publice locale, fără părtinire, indiferent de culoarea politică a primarilor. Încercările disperate ale USR de a stopa investițiile și programele asumate de PSD au fost inutile, iar Curtea Constituțională a confirmat că s-a ținut cont de toate normele legale în viagoare”, a mai punctat Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.