Gheorghe Șimon, deputat PSD: „PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia”

Guvernul a aprobat o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Acest program de ajutorare are ca obiectiv esențial creșterea competitivității industriei prelucrătoare românești. Este încă un obiectiv asumat de către PSD, un semnal de stabilitate pentru firmele care doresc să investească la noi în țară.

„PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia, pentru a depăși crizele succesive cu care se confruntă România. Ministerul Economiei a promovat o soluție pentru acordarea unui ajutor de stat consistent, de 300 de milioane de euro, destinat companiilor din industriile prelucrătoare care vor să-și relocheze afacerile în România dar și companiilor românești, pentru retehnologizare și noi linii de producției nepoluante”, a subliniat Gheorghe Șimon deputat PSD de Maramureș.

Banii pot fi accesați atât de companiile străine, care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, cât și de companiile care vor să-şi extindă investiția deja existentă. Ajutorul poate fi folosit pentru achiziționarea de noi linii de producție nepoluante dar și pentru retehnologizare.

„Schema se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027, în baza acordurilor pentru finanţare emise”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.