Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Salarii decente pentru cadrele didactice din România!”

Eliminarea prevederilor privind salarizarea profesorilor din Legile Educației a fost cerută imperativ  și obținută de PSD. La propunerea PSD, componenta de salarizare a cadrelor didactice va fi scoasă din proiecte și va face obiectul unei inițiative legislative distincte.

„Educația este o componentă majoră, aș putea să spun chiar esențială pentru noi ca societate. PSD consideră extrem de importante aceste proiecte de legi privind Educația, vrea o dezbatere temeinică și insistă pentru garantarea unui acces deplin și egal al tuturor copiilor la educație, combaterea abandonului școlar și alinierea studiilor la cerințele reale ale pieței muncii. Prin salarizarea decentă a dascălilor din România putem elimina o mare parte dintre inechități”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. În proiectul legii Educației, în forma apărută în luna ianuarie 2023, apărea un singur articol care prevede salarizarea profesorilor,  legat de salariul mediu brut pe economie.

„Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție atât impactul bugetar pe care îl vor avea aceste majorări cât și precedentul creat în raport cu celelate categorii de bugetari. Putem emite declarații populiste legate de creșterile salariale, dar trebuie să fim foarte atenți ce ne asumăm”, a mai punctate Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.