Gheorghe Șimon, deputat PSD: “Susţin necesitatea sprijinirii puternice a industriei procesatoare de materii prime”

Creşterea inflaţiei din ultima perioadă a adus în discuţie o posibilă îngheţare a preţurilor la alimente, o măsură extremă, viabilă doar pe termen scurt. Social-democraţii propun soluţii concrete de sprijinire a industriei autohtone, evitând astfel penuria de alimente generată de o evetuală îngheţare artificială a preţurilor.

Nu este o decizie luată în acest sens, nici în Coaliție, nici în Guvern. Soluția reală, temeinică, pe termen lung este ca România să devină capabilă să-și asigure mâncare din producția și resursele proprii. De aceea, PSD susține necesitatea sprijinirii puternice a industriei procesatoare de materii prime!, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

O ofertă mare de produse românești de calitate, sănătoase, ar conduce inevitabil și la prețuri mai mici. Este vital, mai ales în actualul context internațional, ca importurile de alimente să fie reduse cât mai mult posibil și astfel să fie micșorat și deficitul comercial, care a ajuns să depășească 7 miliarde de euro, doar în primul trimestru al acestui an.

“Înghețarea prețurilor la alimente ar fi o măsură extremă, dar riscantă, pentru penuria pe care ar putea-o genera pe piață, mai ales la produse de strictă necesitate și de larg consum. De aceea, o astfel de măsură trebuie analizată foarte bine înainte de a fi luată”, a mai sus Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.