Ghidul bărbatului modern. Cum să porți o brățară?

Brățara nu mai e demult un accesoriu specific doar femeilor, reușind să devină un adevărat must-have al ținutelor masculine, în special în perioadele calde ale anului. Astfel, vara, primăvara și – de ce nu? – chiar și toamna, brățările se potrivesc de minune la ținutele lejere ale bărbaților, în combinație cu sacouri subțiri sau geci de piele.

Din păcate, însă, nu este tocmai ușor să găsești formula perfectă în accesorizarea unei ținute masculine, astfel că foarte mulți bărbați nu știu cum să poarte brățara astfel încât aceasta să vină în completarea unui look perfect.

Care sunt cele mai populare brățări pentru bărbați?

Când vine vorba despre accesoriile preferate ale bărbaților, indiferent dacă ne referim la stilul casual, office, business sau elegant, brățările din piele și cele metalice – de obicei din inox – sunt cele mai populare.

Iată câteva sfaturi de purtare a brățărilor pentru bărbați:

  • Brățări din piele

Brățările din piele pentru bărbați denotă masculinitate și pot fi alegerea potrivită atât în cazul unei ținute office, cât și în cazul unei ținute casual.

Spre exemplu, la ținutele office este indicat optezi pentru o brățară îngustă din piele, indiferent dacă este simplă sau împletită, pe care o poți așeza lângă un ceas care să aibă cureaua tot din piele.

O brățară din piele ceva mai lată poate fi potrivită la o ținută mai lejeră, spre casual, însă, în funcție de modelul ales și de stilul tău vestimentar, la fel de bine s-ar putea potrivi și în cazul unei ținute business sau elegante.

Trebuie doar să îndrăznești să te joci puțin cu accesoriile și poți obține cu ușurință acel look expresiv și, totodată, elegant pe care, spre exemplu, vedetele îl adoptă la evenimentele importante din lumea Hollywoodului.

De pildă, Johnny Depp este cunoscut și apreciat pentru modul în care își accesorizează orice ținută cu diferite tipuri de brățări.

  • Brățări din inox pentru bărbați

Brățările metalice – de cele mai multe ori confecționate din inox – reprezintă o altă categorie de accesorii populare în rândul bărbaților. Și pentru purtarea acestora, însă, trebuie respectate niște reguli.

Astfel, mai întâi de toate, reprezentanții sexului puternic care optează pentru brățări metalice trebuie să știe că acestea sunt considerate accesorii statement și că acest lucru presupune ca ele să fie purtate individual, și nu în combinație cu alte tipuri de bijuterii. Și nu este vorba doar despre bijuteriile de mână (alte brățări sau ceasul), ci de absolut orice alt tip de accesoriu (inel, lanț etc.).

De obicei, brățările din inox sunt purtate (sau, mai bine spus, ar trebui purtate) la ținute care permit suflecarea mânecilor, indiferent dacă este vorba despre pulover sau cămașă, sau – în funcție de dimensiunea lor – la ținute cu influențe punk/rock.

Acest lucru, însă, nu înseamnă că brățările metalice pentru bărbați nu sunt potrivite la ținute casual sau office. Ba dimpotrivă, ele pot accesoriza, spre exemplu, atât o ținută cu blugi și cămașă din in sau bumbac, cât și una în care alegi să porți pantaloni pană și espadrile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.