Ghimbirul, eficient în dietă. Cum trebuie preparat?

Cum se prepară apa de ghimbir

Ingrediente

1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)

2 lămâi

4 linguri miere (opţional)

Fierbe apă într-o oală, adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Lasă să fiarbă 10 minute, la foc mic, apoi dă oală deoparte, la răcit. Strecoară băutura, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine .

Consumă zilnic, timp de șapte zile.

Apa de ghimbir – beneficii

Reduce inflamația

Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator, potrivit unui studiu.

Are rol antioxidant

Proprietățile antioxidante ale ghimbirului pot ajuta la prevenirea: bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cum ar fi Parkinson, Alzheimer și Huntington, cancerului.

Echilibrează zahărul din sânge

Un studiu a constatat că ghimbirul a îmbunătățit glicemia persoanelor cu diabet zaharat. Acesta și alte descoperiri arată că ghimbirul poate ajuta la tratarea problemelor de sănătate cauzate de diabetul cronic.

Favorizează arderea rapidă a grăsimilor

Ghimbirul activează metabolismul și menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.