Google demarează un proiect de cercetare în domeniul procesoarelor cuantice

Google Inc. a anunțat că o echipă de cercetători condusă de fizicianul John Martinis, de la Universitatea California din Santa Barbara, se va alătura gigantului din domeniul IT în cadrul unui proiect de construcție a unor noi procesoare cuantice bazate pe supraconductoare electronice, conform Reuters.

Laboratorul Quantum Artificial Intelligence este rezultatul unei colaborări între Google, Centrul de Cercetare Ames aparținând NASA și Asociația Universities Space Research (USRA), pentru a studia metode de aplicare a optimizărilor cuantice în legătură cu inteligența artificială (AI).

„Dispunând acum de un grup hardware integrat, echipa Quantum AI va putea testa și implementa noi concepte de optimizare cuantică și procesoare de inferență, pornind de la descoperiri teoretice recente dar și de la experiența legată de arhitectura D-Wave quantum annealing”, conform lui Hartmut Neven, șeful Laboratorului Quantum Artificial Intelligence din cadrul Google.

Compania Google, care dezvoltă o serie de proiecte inovatoare, printre care automobile capabile să se conducă singure și roboți autonomi, s-a concentrat din ce în ce mai mult, în ultimii ani, asupra dezvoltării inteligenței artificiale.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.