Greşeala pe care o fac gospodinele când prepară toba de casă. Iată rețeta corectă!

Pentru toba de porc tradiţională cureţi stomacul de porc de membrană interioară. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă. Îl speli, îl laşi o ora în apă cu oţet ceapă.

Cea mai delicioasă de tobă de casă: ingrediente

– 2 urechi de porc

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

– 2 rinichi de porc

– o limba de porc

– un bucată de muşchi de porc

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

– o inima de porc

– un stomac de porc

– 250 de grame de slănină cu carne

– o jumătate de kilogram de pulpă de porc

– 4 căţei de usturoi

– sare

– piper măcinat

– piper boabe

– foi de dafin

Modalitate de preparare

Pentru toba de porc tradiţională cureţi stomacul de porc de membrana interioară. Cel mai uşor se curăţă cu sare grunjoasă. Îl speli, îl laşi o oră în apă cu Oţet şi o ceapă tăiată felii, după care îl speli bine. În măcelarii se poate găsi şi gata curăţat.

Se pun la fiert toate organele, muşchiul, slănina şi pulpa. Se adaugă boabele de piper, sare după gust şi foile de dafin. Se lasă la fiert o oră după ce au dat în fiert. Se scot şi se lasă să se răcească. Se curăţă limba de pieliţa albă. Se toacă totul cubuleţe mai mari, se pune într-un vas şi se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper măcinat, după gust şi două polonice cu zeamă în care au fiert.

Se umple stomacul cu compoziţie şi se coase deschizătura. Pentru a fi sigur că nu se sparge tobă se poate introduce într-o bucată de dres, prinzând bine la capete. Se pune zeamă în care au fiert organele pe foc şi când da în clocot se pune toba. Se lasă la fiert 30 minute. Din când în când se înţeapă cu un ac de cusut mai mare.

Se scoate din zeamă cu o paleta, se aşează într-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea şi o greutate. Toba de porc se lasă la rece până a două zi. Se poate lăsa şi mai mult, important este să stea la rece.

Sursa: realitatea.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.