Greşeli inevitabile pe care le faci şi care distrug bateria telefonului

Bateria telefonului se consumă mai rapid decât în mod obișnuit dacă nu ții cont de modul în care-l folosești. Dacă iei în considerare următoarele sfaturi, vei încărca mai rar telefonul.

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil în viața cotidiană, mai ales în rândul tinerilor. Sunt extrem de utile și ne simplifică deseori sarcinile de lucru. Problema apare când se descarcă bateria.

Timpul necesar pentru reîncărcare pare o eternitate pentru unii, dar, dacă vrei să vrei să te bucuri mai mult de performanțele telefonului tău, ai face bine să ții cont de următoarele greșeli pe care fiecare dintre noi le-am făcut la un moment dat.

Nu cureți de praf portul de încărcare

Mizeria acumulată acolo împiedică o încărcare eficientă. Și îți mai strică și mufa cu timpul. Singura metodă corectă de curățare este prin suflare. O pompă de aer e tot ce-ți trebuie. Când o folosești, ține portul de încărcare în jos, să fii sigur că praful cade și nu se împrăștie pe pereții din interior.

Folosești o imagine de fundal prea colorată și cu prea mult alb

Dacă ai un telefon cu ecran OLED, imaginile de fundal luminoase, în special cele care au mult alb, consumă multă energie pentru că sunt aprinși mai mulți pixeli pentru a o face vizibilă. Experții spun că o imagine de fundal alb-negru, sau cu tonuri cât mai închise, ajută la conservarea energiei bateriei. Sigur, cine ar vrea să-și pună pe fundal o imagine ștearsă, lipsită de farmec, când telefonul tău poate reda niște culori atât de vii? Dar dacă ai mai multă nevoie de autonomie, decât de culori care să-ți încânte retina, sfatul merită luat în considerare.

Ții luminozitatea ecranului la maximum

Nu ai întotdeauna nevoie de luminozitate maximă pentru a vedea informațiile de pe ecran. În spații interioare nu are niciun rost să depășești nivelul de 30%, dacă nu e un mediu puternic luminat. Afară, poți să te folosești de funcția de ajustare automată a luminozității, care oricum se dezactivează după 15 minute.

Citeste continuarea pe Playtech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.